OSVRT: VLADA DONIJELA MJERE, A U KUTINI VLAST SE BAVI I DALJE SAMA SOBOM NE OBAZIRUĆI SE NA OKOLNOSTI I GRAĐANE

Vlada RH konačno je donijela mjere kojima bi se trebao izbjeći fataln udar krize na građane tijekom zime, energenti, ogrijev, hrana. S druge strane poziva se na štednju u kućanstvima i javnom sektoru. U Kutini druga “pjesma”, gradska politika u Kutini kao da je s “druge planete”, a kriza postoji u nekom paralelnom svemiru. Nastavlja se mahnito financiranje svih mogućih medijskih kuća, protokolarni obilasci kanala, rupa i gradilišta, ali i sramotni put kutinske “delegacije” u Bugarsku usred krize u sastavu zamjenica gradonačelnika, djelatnica UO ureda gradonačelnika za protokol, HDZ-ov direktor RA MRAV, a kruže glasine i kako navedeni nisu bili jedini koji su ovih dana putovali s ovom delegacijom u bugarski grad Dimtrovgrad, povodom tamošnjeg obilježavanja dana grada.

Pisali smo nebrojeno puta o katastrofalnom stanju gradskih zelenih površina i općenito javnih površina. Za namjenu čišćenja cestovnih rubnjaka Grad je uplatio svojoj gradskoj tvrtki Komunalni servisi 30 kolovoza gotovo 51 tisuću kuna, no većina građana se slaže kako su rezultati slabo vidljivi, uređuje se nasumce tek najuži dio grada onako kako bi to trebalo.

Mediji se financiraju bez iakkvih umanjenja stavaka, a informiranje građana je sve samo ne ono što bi trebalo biti, upravo suprotno, možemo vidjeti tek jeftinu političku propagandu gradskih dužnosnika, a osobito HDZ-ovih kadrova. Plaćaju se reklamiranje, promocija, ruččkovi, smještaj, sve i svašta, samo ne ono što bi uistinu i tebalo kako bi porastao standard svih građana. Gradom je odjeknula i vijest kako su neslužbeno čak dva djelatnika POU Kutina dala ostavke nezadovoljni odnosima u toj ustanovi, koja je raspisala natječaj čiji sadržaj zaista zahtjeva i dodatno objašnjenje i poseban članak.

Mnoštvo stavaka iz dijela “dotacije za medije”, a preko UO ureda gradonačelnika isplaćeno je i s datumom 30. kolovoza kao i svaki mjesec. Od nedavno ovdje se kao dodatni trošak počelo pojavljivati i isplaćivanje mjesečnih dotacija maloj radijskoj postaji iz Garešnice s područja Bjelovarsko-bilogorske županije pod stavkom je naveden “Ugovor o suradnji”. Gradske HDZ-ove vlasti ne posustaju od plaćanja zaista neshvatljivog broja medijskih TV kuća, radijskih postaja, novina , web portala i agencija unatoč krizi. Većina novca uplaćuje se preko UO ureda gradonačelnika!

Ne vidimo nikakve pomake na gospodarskom polju, radovi na Aglomeraciji traju, no sanacija je očajna s tim se slaže gotovo 90% građana Kutine, bez obzira na to koju političku opciju podržavali!

Samovolja HDZ-ove gradske uprave vidljiva je danas također većini staovnika Kutine , a raste i nezadovoljstvo. Oprobe u Kutini u principu nema i nije artikulirana, te vlasti to debelo koriste, radeći “po svom” i ne obazirući se na mišljenje građana.

Drugi mandat aktualnog gradonačelnika suprotan je gotovo u svemu od prvog i to u negativnom svjetlu, a čini se kako “konce” političke vlasti vuče iz pozadine HDZ-ova grupa ljudi bez ikakvog sluha za grad, građane, te ne obazirući se na potrebe i stanje u društvu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s