MOSLAVINA/VOLODER: POČELE 55. VOLODERSKE JESENI

U najbližem susjedstvu Kutine, moslavačkom naselju Voloder, nadomak Popovače dana počinje manifestacija Voloderske jeseni. Ove godine manifestacija se odvija po 55 puta i jedna je od najstarijih u našem kraju. Zamišljena prije više od pola stoljeća kao pučko obilježavanje berbenih dana, vinogradarstva, tradicije i bogastva Moslavine kao mikroregije, u međuvremenu je postala trodnevni kolaž svega i svačega, no izvorni dio je koliko toliko ostao i u ovim vremenima.

Tri dana tijekom Volodreskih jeseni, Voloder postaje središte Moslavine, a gužva , živost i veselje doslovno preplave inače mirno mjesto smješteno uz staru cestu za Zagreb, dijelom prema Lonjskome polju, a dijelom uz trsno gorje. Upravo je taj položaj moslavačkih mjesta poput Volodera, Kutine i Popovače upleten u besmrtni slogan “U zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja”, a što je godinama slogan i kutinske Turističke zajednice.

Prvi dan Voloderskih jeseni obiluje raznim događajima, a počinje nakon otvaranja dječjim foklorom, natjecanjem učenika osnovnih škola u starinskim igrama, a sve završava večernjim zabavnim programom i koncertima. Prvi dan ovih, 55-tih Voloderskih jeseni moglo bi se kazati rezerviran je za mlađe naraštaje, odnosno djecu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s