KUTINA: U KUTINI POSTOJI NIZ SUMNJI NA TRANSPARENTAN RAD GRADSKE POLITIČKE VLASTI I NIZ PITANJA, NA KOJE SE ODGOVOR NE ŽELI DATI NI POD KOJU CIJENU!

Kao što smo pisali bezbroj puta, Kutina je izgubila u zadnjih 10-tak godina gotovo 13% stanovnika, stvaran broj je i veći! U tih deset godina ni jedna kutinska vlast, a osobito ona sadašnja predvođena lokalnim HDZ-om ne osjeća nikakvu odgovornost za tu statističku činjenicu???

Nasumično gašenje javne rasvjete i ugrožavanje sigurnosti sudionika u prometu, vozača i pješaka, također nitko od niza plaćenih medija gradskim novcem neće pojasniti, a HDZ-ovi FB mediji prikriveni iza tobožnjeg širenja “pozitivne”, upućuju na gradske odjele i vidljivo su se prometnuli u također prikrivene glasnogovornike aktualne kutinske vlasti!

Ukoliko dođe do nesreće, stradanja bilo koga zbog loših uvjeta u prometu, slabe vidljivosti, gašenja javne rasvjete, izostanka sanacije kolnika nakon Aglomeracijskih radova, hoće li odgovorne osobe Grada Kutine prihvatiti svoju izravnu odgovornost za takav eventualni slučaj!???

Koliko je točno osoba zaposleno u Gradsku upravu, javne tvrtke i ustanove od izbora 2017-te godine do danas? Građani ovaj podatak moraju, trebaju i žele znati i saznati ćemo to unatoč svim mogućim podmetanjima , zastrašivanju i sličnim pokušajima da se medijski prostor u Kutini svede isključivo na onaj pod kontrolom pojedinaca iz gradskih vlasti Kutine, odnosno lokalnog HDZ-a!

Zašto se troši gotovo milijun kuna, a moguće i više proračunskih kuna za informiranje medije, dotacije medijima i što su građani za taj novac dobili?

Koje su to osobe i postoje li takve , izravno stranački , obiteljski i politički dobile posao zadnjih 6 godina u javnim tvrtkama, javnim ustanovama, te Gradskoj upravi u Kutini?

Kako se tumači činjenica da članovi kutinskog HDZ-a i mladeži stranke stoje iza FB stranice, na kojoj između ostaloga komuniciraju s čitateljima upućuju ih na upravne gradske odjele, izjavljuju kako su “u više navrata surađivali sa zaposlenicima navedenog upravnog odjela”???? Dakle, da pojasnimo članovi stranke koja stoji iza neslužbene FB stranice koja promovira “pozitivne vijesti”, “surađuju” sa sa zaposlenicima Gradskih upravnih odjela” koje je organizirala vlast koju predvodi ista stranka i vode stranački pročelnici …i ne vide u tome ništa sporno??? Apsolutno je istinita tvrdnja kako je pravi cilj trošenja ogromnih svota proračunskih kuna, ništa više nego politički i stranački marketing aktualne koalicijske vlasti, te njihovih istaknutih članova, gradskih dužnosnika , a sve pod kapom kutinskog HDZ-a, te bez istinske potrebe i na teret građana Kutine!

Gdje je danas “gospodarska obnova” Kutine, nakon 6 godina mandata koalicije predvođene HDZ-om????

Zbog čega medijski prostori koje kontrolira vlast izvrću činjenice i cenzuriraju istinu? Prikazuju svojim uspjesima za 400 tisuća kuna umanjene stavke za gospodarstvo i poljoprivredu, apsolutno šute zbog čega je značajno umanjen iznos za vaučere za školski pribor, zašto je potrebno vješati zastave po stupovima za 260 kuna po zastavici, ako se štedi na sigurnosti građana i gasi javna rasvjeta, te slati tročlane delegacije na putovanje u Bugarsku, plaćati ručkove, smještaj putovanja u okviru “reprezentacije” i slično???

Koliko to gradova u Hrvatskoj ima Upravni odjel gradonačelnika, a posebice gradova slične veličine kao Kutina?

Zbog čega se na pojedinim mjestima radovi na Aglomeraciji nisu pomakli s mjesta već mjesecima, poput onih u ulici Hrvatskih branitelja? Zašto su pojedine ulice u centru Kutine raskopane mjesecima nakon završetka radova? Tko je odgovoran za niz primjera izuzetno loše objavljenih radova na sanaciji prometnica nakon radova? Koje je tvrtke grad angažirao na raznim radovima?

Posluje li grad s tvrtkama bliskima nekim vijećnicima, ili političkim osobama u Kutini? Je li poslovao u ranijim razdobljima s gospodarskim subjektima povezanim obiteljski , ili na razne načine sa dužnosnicima gradske Uprave?

Pogoduje li se , ili ne kroz izmjene prostornih planova pojedincima i njihovim interesima? Koriste li se javne ustanove za politički marketing? Postoje li na listama prava prvenstva za kupovinu stanova u zgradi na trgu dr. Franje Tuđmana osobe bliske ljudima iz gradske političke vlasti, njihovim simpatizerima, rodbini, članovima HDZ-a i slično, ili ne? Jesu li članovi odbora i tijela koja su utvrdila liste prvenstva stranačke i političke, ili nezavisne osobe?

Zbog čega se izdvaja čak 118 tisuća kuna za kupovinu što više sitnih udjela malih suvlasnika Moslavačkog lista d.o.o., ako znamo da su stotine tisuća kuna već utrošene na kupovinu 25% udjela Velike Ludine i grad je trenutno vlasnik 50% toga lokalnog medija????

Je li istina da iza jednog web portala i prateće Fb stranice stoji član HDZ-a, uz znanje ove stranke, a ujedno obnaša poziciju pročelnika u jednom gradskom uredu, ili to nije istina? Ova informacija u neslužbenom obliku postoji već godinama i zbog čega ne bismo znali je li to točno? (bez obzira što možda imamo i više nego konkretan dokaz o toj priči i pozadini).

Ovo je tek maleni dio sumnji i pitanja, na koje bi transparentna lokalna vlast trebala građanima odgovoriti, tek mali dio onoga što je u kutinskim političkim i društvenim krugovima i kuloarima itekako tema razgovora i dobro poznato!

Jesu li točne glasine kako je unatoč aferi nastavljeno zakamuflirano zapošljavanje osoba koje su bliske točno određenim gradskim visokim dužnosnicima, ili su to tek tlapnje? ( o tome uskoro više).

Kome se iznajmljuju gradski stanovi, i tko u njima boravi i postoje li slučajevi koji su izravno povezani sa za izvršnom gradskom vlašću i stranačkim osobama? Po kojemu se onda kriteriju dodjeljuju? Stranačkom, možda?

USKORO VIŠE I DETALJNIJE O SVIM OVIM TEMAMA

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s