JESEN JE DIVNO DOBA BOGATE PRIRODNE GASTRO PONUDE….

Jesen ne mora uvijek biti tmurna i grozna…pogotovo ako se odvija za stolom? Jesen je naravno i vrijeme jesenskih plodova prirode. A bliži nam se i doba kestena.. Pa gljiva, šumskog mesa. Vrući pečeni kesteni uz ovogodišnji mošt..pa ima li bolje? Ili vrganji tek ubrani na naglo s mrvom soli i papra? Sunčanice, pohane , šumska “teletina”. Mnogi vole šumske plodove, a k tome potraga za istima je sjajan vid rekreacije, borvaka u prirodi i spajanja ugodnog s korisnim. Jesen je i bogatstvo plodova prirode u svim oblicima, tko još ne bi odolio primjerice domaćoj štrduli s tek ubranim jabukama, pečenoj buči , pekmezima od šljive, marelice … kruškama lagano zapačenima na maslacu uz domaću patku?

Znamo da smo mnogima sada izazvali zazubice, ali smao govorimo o jelima i plodovima koji su bili sastavnica jesenske trpeze u našim krajevima ( možda ne ovo s kruškom), danas u ovoj krizi , inflaciji i visokim cijenama, vjerujemo kako će barem dio vas potegnuti do prirode izvan grada u potrazi za slasnim zalogajem koji negdje čeka baš vas!

I za kraj ove kratke gastro šetnje kroz skoro dolazeću jesen, vrijeme koje može biti i sjetno i kišno i tmurno, ali i sunčano, mirisno i toplo…zar ne?

Komentiraj