ŽIVIMO U VREMENIMA LAŽI, MEDIJSKOG SMEĆA I STRAHA…

Plaše nas zimom, plaše nas ljetom, kišom, grmljavinom, sušom, hladnoćom. Plaše nas bolešću, virozom, gripom, ratom, atomskom bombom… Danas živimo u vremenima kada nije tek floskula očistiti se od negativnih utjecaja gaseći izvore vijesti, ne prateći barem neko vrijeme razne vijesti dnevnike i slično. Sustavno plasiranje straha putem medija, ali i bizarnih sadržaja koji veličaju, zaokupljaju i čini više od polovice onoga što medije ispunjava.. Koliko se primjerice u takozvanim hrvatskim medijima daje prostora srbijanskoj , ne znamo uopće kako bismo to nazvali, “starleti”, pevaljki, ili oličenju neukusa, kiča najgore vrste i hodajućeg užasa, Jeleni Karleuši??? Koliko raznim modnim dizajnerima i njihovim desetke tisuća kuan vrijednim šlapicama i torbicama, istodbono i najgorem polusvijetu takozvanog “regiona”???

Uz svepristuni trash, iliti medijsko smeće sve ostalo je na razini senzacionalizma , ili trivije… Medijsko “lešinarenje”, te agenda plasiranja laži, poluinformacija i izazivanje straha i bojazni od samog života, ne prestaju godinama, već jačaju.

Kada bismo živjeli prema onome što mediji dana splasiraju ne bismo valjda izašli iz kuća i stanova, jer “meteoalarmi” su upaljeni u svako vrijeme, ili je toplo pa je to toplinski val, ili je zimi hladno, pa je to “polarna hladnoća”, ili ljeti naiđe ljetna oluja, pa je to umalo smak svijeta i katastrofa??? Posljednjih nekoliko mjeseci medijski smo zatrpani katastrofičnim najavama o tome kako ćemo se tijekom zime smrzavati, kako će biti nestašica, kriza je realnost, isto toliko koliko je sve skupa umjento proizvedeno i namjerno stvoreno iz svjetskih centara moći i geopolitičkog preslagivanja..

Zatupljivanje mase medijskim putem doseglo je razinu koja je toksična i štetna za građane. Istina je nepoželjna i opasna. Pogledajte samo sve moguće lokalne medije u Kutini. 90% sadržaja svih tih medija, bili oni pod vlašću lokalne političke nakupine koja sebe zove aktualna vlast, bilo da idu na ruku nepostojećoj oporbi, bilo da su nekakvi privatni pokušaji bavljenja medijskim poslom, svi su jednoobrazni! U Kutini 90 svih medija bavi se prenošenjem jednih te istih vijesti i “dijeljenjem” sadržaja iz trećeg izvora, ili međusobnim dijeljenjem istog sadržaja, zamislite aktualni gradonačelnik Zlatko Babić i njegova administracija za to plaćaju 800 tisuća kuna godišnje samo iz jedne stavke???? Da nije tragično bilo bi komično!

Dakle red zastrašivanja, red trivije i čistog, nepatvorenog trasha, red međusobnog dijeljenja tuđih vijesti, to je sadržaj koji se medijski plasira krajnjem korisniku; VAMA, dragi čitatelji. Trudimo se koliko god možemo , u našem prostoru dati drugu dimenziju, ne površne protokolarne vijesti, ali prije svega istinu o onome što nas okružuje, na taj postajemo smrtni neprijatelji svake lokalne vlasti, ali i trn u peti lokalnih medija koji to uopće nisu, a nisu iz jednog razloga, uopće nemaju niti svoj stav, niti autorske članke , niti iznose nekakav sadržaj temeljem istraživanja u kontaktu s građanima i slično.

Živimo vrijeme straha umjento izazvanog medijskim plasiranjem senzacionalističkog sadržaja, sve što se dogodi je “strava, katastrofa, tragedija, užas”,, bez ovih riječi nema više naslovnica, ni headlinea..

Vjerujte medijsko zaglupljivanje naroda, mase, čovjeka je odličan i najbolji u praksi provjeren put do slijepe odanosti i mogučnosti manipulacije, a to se danas radi “sve u šesnaest”, red banalnih gluposti, kiša i smeća, red zastrašivanja krizama, nestašicama, red plašenja vremenskim nepogodama, pa onda malo crne kronike za one koji upijaju nečiju tragediju, a zatim sloj afera, pa na koncu sport i vremenska prognoza?

Ne živite u strahu, ne vjerujte onome što vam plasiraju i bacaju pred vas, pogledajte samo banalni kutinski primjer javne obmane u režiji lokalne , seoske politike, “pozitivne vijesti”???? U gradu koji izgleda kao zona sumraka. Stvorite vlastito mišljenje i živite svoj život, pogledajte kroz prozor, osjetite i prepoznajte znakove prirode, bit ćete bolji metereolog od aplikacije, a ako realno sagledate grad i društvo oko sebe realniji kroničar vremena i društva od bilo kojeg medija….

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s