KUTINA: OVO JE GRAD KOJI JE ŠKOLSKI PRIMJER KORUPCIJE, POLITIČKOG POGODOVANJA, NEPOTIZMA U TERMINALNOJ FAZI RAKA DRUŠTVA

Da se stotine tisuća kuna troše troše na sve i svašta , pa i onih iz raznih EU fondova, to nam je poznato. .. Grad Kutina, točnije ovdašnja turistička zajeednica i lokalna vlast se ponose i medijski hvališu raznim turističkim poduhvatima praktički na dnevnoj razini…pa tako i prateće stranačke Fb stranice lokalnog HDZ-a pune “pozitive”, šeranja najava manifestacija, pa red promotivnog materijala u režiji vlasti, pa onda tobožnjim feljtonima, koje pokradu opet s trećih izvora, pa malo se ljude nazove “seljanima”, pa odašilje poruke tipa “misli svojom glavom” i tako red ničega pa onda red još “ničegija”….. Učlaniš se primjerice u kutinski HDZ, pričekaš par mjeseci onda dobiješ posao u javnoj ustanovi, pa odrađuješ usluge, i administiraš po fejsari Fb stranice iza kojih stoje tvoji kolege iz mladeži HDZ-a! Divno! I k tome nemaš toliko mašte da smisliš barem originalni naziv Fb stranice, pa čak ni ideja nije tvoja! HDZ je očito sa svojim kadrovima dotaknuo dno dna i onda još malo ispod.

Da se vratimo malčice “u rikverc”, tijekom mandata 2013-2017. godine, kada je Kutinom upravljao SDP, oni su došli na “genijalnu” ideju da šire stranačku “pozitivu” po društvenim mrežama, pa su uz niz anonimnih stranica koje su dijelile uvrede, klevete, radikalnu ideologiju i mržnju, otvorili FB stranicu “Kutinska Pozitiva”???? Dakle mandat 2013-2017, SDP, FB “Kutinska pozitiva”, a sada mandat 2021-2024, HDZ FB stranica “Pozitivna Kutina”??? 🙂

SDP je također došao na ideju da potroši više od 80 tisuća gradskih kuna na tiskanje magazina “Kutina naš grad” koji ispostavilo se nije tiskan na zakonit način, odnosno grad je oštećen i sve je završilo na upravnom sudu. HDZ je izdvojio zato 800 tisuća kuna samo u jednoj stavci za “medije i informiranje” , te našim novcem platio barem 10 različitih medija da šire njihovu političku “pozitivu”, no ni to im nije bilo dovoljno pa su prionuli u kupovinu lokalnog posrnulog relikta nekadašnjeg samoupravnog socijalizma,, trgovačko društvo Moslavački list d.o.o., kako bi ondje imenovali svog direktora s menadžerskom plaćom, pa onda i nadzorni odbor i ondje širili “pozitivu”??? Ma ni to nije dosta, već je par genijalaca iz gradskog odbora mladeži HDZ-a Kutine dobilo zeleno svjetlo da otvori Fb stranicu “Pozitivna Kutina” po uzoru na kolege iz SDP-a nekoliko godina ranije! Divno!

Pitamo se usput , zbog čega se odnedavno plaća mjesečno i malena radijska postaja Krugoval iz Garešnice s područja susjedne županije temeljem “Ugovora o poslovnoj suradnji”??? Ima li možda ta suradnja veze s tim što je navodno jedna od niza uposlenih osoba u Gradskoj upravi u prvom mandatu aktualnog gradonačelnika Babića, slučajno u super prijateljskim odnosima s odgovornom osobom na tom garešničkom radiju??? Pitamo za prijatelje, tako se inače priča, nije ovo službena ni provjerena informacija 😉

“Razvoj zajednice” tako je definirana potrošnja 800 tisuća kuna za informiranje, odnosno razlog u današnjem okrilju gradskih vlasti predvođenih HDZ-om, a informiranja predvođenog Upravnim odjelom Ureda gradonačelnika osnovnim potkraj prvog mandata, gdje je pročelnik , naravno član predsjedništva HDZ-a ????

Kada bi se ozbiljno, sustavno i bez ometanja htjelo jednom za sva vremena raskrinkati političko pogodovanje, korupciju , te zaustaviti negativne društvene trendove, bilo bi dovoljno pogledati gdje su to radile osobe iz vrha HDZ-a , iz mladeži stranke, predsjedništva i slično, prije ulaska u stranku, ili dolaska u uži krug bliži vrhu stranke, a gdje rade danas i sve bi za tili čas svakom normalnom čovjeku u Kutini bilo jasno.

Ako nitko neće, evo mi ćemo to javno kazati i sve što kažemo može se lako i bez ikakvih problema i provjeriti. Više osoba iz gradskog odbora mladeži lokalnog HDZ-a, neki sada već i korak više u stranačkoj hijerarhiji u zadnjih 6 godina zaposleni su redom, u gradskoj upravi, Parku prirode Lonjsko Polje, kutinskim gradskim ustanovama i tvrtkama! Slobodno pozivamo svakoga da to demantira , ili na neki način dokaže kako to nije točno! Nisu u javnom sektoru zaposleni samo članovi HDZ-a, već i pojedini članovi obitelji HDZ-ovaca, bivših HSLS-ovaca i tako dalje…i bliže!

Prvi krug današnjeg vrha HDZ-a u Kutini ne poznaje ništa osim rada u “javnom sektoru”, raspoređeni su sjajno, na mjesta direktora u gradskim i javnim poduzećima, na mjesta pročelnika i zaposlenika gradske uprave, na mjesta ravnatelja pojedinih ustanova njihovi simpatizeri koje su ondje postavili, na dobro plaćena mjesta u državnim tvrtkama…. na mjesto direktora javne ustanove…. u nadzorne odbore i upravna vijeća postavljeni su nižerangirani članovi stranke i koalicijskih partnera, a dio članova obitelji lokalnih HDZ-ovaca razmješteni su po istim tim gradskim tvrtkama i ustanovama kao zaposlenici! Je li ovo možda nije točno??? Neka provjeri tko god želi, obiteljske i stranačke veze i pozadinu zaposlenih u gradskoj upravi, ustanovama i trgovačkim društvima, kao i poliičku pripadnost.

Isti obrazac ponašanja pokazao je i lokalni SDP tijekom svog mandata, vrh stranke našao se u javnom sektoru, neki nikada nisu ranije nigdje na duže vrijeme ni radili, a nakon dolaska na vlast brzo su se našli u gradskoj upravi na čelu ustanova i poduzeća…u najvećoj mjeri i danas su ondje. HSLS je bio posebna priča , nema tko iz te stranke u provom mandatu, nije završio jadan na državnim jaslama…. od članova tadašnjeg predsjedništva do djece i supružnika nižerangiranih članove te bivše političke stranke…i danas su tu, jedino su “nezavisni”…???? Nezavisni koji čine najčvrću i najsigurniju većinu ruku HDZ-u u gradskome vijeću????

Takve podatke , niti priču nećete pročitati na pozitivnim HDZ-ovim stranicama ni onima vođenim entuzijazmom friških političkih uhljeba!??? Pa čak nećete javno čuti ni iz usta članova takozvane “OPORBE” u Kutini i to s razlogom. Pa naravno da nećete…. ima naime još kandidata koji se trebaju dokazati i koje čeka obećanje za radno mjesto o trošku građana Kutine, nema teorije da bilo koja nevera, istraga, ili prirodna katastrofa HDZ i druge stranke u Kutini bliske vlasti zaustave u tom naumu i jedinom poslu koji sustavno rade punom parom desetljećima.

Naime nema jačeg poslodavca od gradskih političkih vlasti… ako nikako ne ide , ili je presumnjivo baš u gradu, a onda se potežu veze pa se zapošljava na drugoj razini, u županijske ustanove, a ako se posreći i državne, ako ni to ne uvijek je tu Petrokemija….barem bila… treba pogledati samo jel ima djece nekog od današnjih gradskih političara iz vrha koalicijske vlasti, a da su osvanula i u toj tvornici taman nakon početka obnašanja vlasti u Kutini njihovih roditelja …

I onda ono famozno; “mi nikoga nismo zapošljavali”???? Niste vraga, pa zaposlili ste čak i one koji vas optužuju za zapošljavanja, kad dođe do međusobnog “kurtzšlusa”. U Kutinskim tvrtkama javnog karaktera, ustanovama i sličnim mjestima možete pronaći izravnu vezu između zaposlenih i lokalne politike čak i mrtvi pijani u 3 ujutro po oblačnoj noći s ugašenom javnom i drugom rasvjetom i izvorom svjetla…..

Priča o aferi i pripetavanje raznih političkih klanova, pojedinaca i medijskih egzekutora stranačkih i ideoloških interesa, je obični “mačji kašalj” za ono što se pred nosom javnosti u Kutini godinama događa… Ovaj grad, slobodno možemo kazati godinama je školski primjer kako izgleda jedna zajednica zahvaćena metastazama korupcije, političkog pogodovanja i isprepletenih osobnih interesa u terminalnoj fazi! Zato nema ni oporbe… kompletna kutinska takozvana oporba duboko je uvučena i sastavnica je ove nakradne društvene pojave i igre prijestolja, koristi i parcijalnih interesa…čast rijetkim izuzecima koji tek potvrđuju pravilo….

NASTAVLJA SE

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s