KUTINA: “ŠTEDNJA” U KUTINI NE POSTOJI, TEK JE FLOSKULA NEMORALNE POLITIČKE GRADSKE VLASTI, EVO I ZAŠTO

U Kutini gradska vlast naprosto ismijava građane, odnosno vrijeđa njihovu inteligenciju! Najnoviji primjer, svakako je i objava o tome kako su “izvršena kompletna tehnička prilagodba upravljačkog sustava javne rasvjete kojom je omogućeno potpuno funkcioniranje javne rasvjete”??? Ista će se gasiti od 1 sat u noći do 4 sata ujutro! Nakon tri mjeseca nasumičnog gašenja rasvjete i to u vrijeme kojim se ugrožava i sigurnost građana i sudionika u prometu, te sve većeg nezadovoljstva građana, gradski informatori su objavili ovakvu revolucionarnu vijest! Ovime su i dokazali kako upravo oni stoje iza dosadašnjeg “režima” maraka tijekom večeri i u ranim jutarnjim satima. Naravno nisu smanjili, ni “zamračili” vlastite potrebe i sulude izdatke za svoju propagandu, svoje ravnatelje, privatne interese, poslovne partnere i slične stvari….

Potpuno je jasno da je priča oko “rasvjete” i “štednje”, jedan od manjih problema, ali većih izmišljotina vlasti u Kutini koja je potpuno izvan kontrole i radi sve samo ne štedi! Političke floskule i plaćeni medijski aparat iznosi sve prozirnije , moglo bi se slobodno kazati budalaštine kojima se javnosti pokušavaju prodati jeftine neistine i skrenuti pozornost s pravog stanja.

Politička vlast u Kutini NE ŠTEDI! Aposlutno je sulud njihov potez kojim financiraju s 800 tisuća kuna desetak medija i to isključivo kako bi promicali sami sebe, od onih lokalnih medija, do Lider media, Gradonačelnik.hr, Večernjeg lista, Mreže Tv, Radio Quirinusa, raznih agencija, pa sve do medija s područja drugih županija poput malene radijske postaje Krugoval iz Garešnice!??? Ni za jednu lipu se ne želi smanjiti iznos za “informiranje” odnosno političku medijsku promociju, dok se istvoremeno štedi na javnoj rasvjeti, gospodarstvu i djeci, školstvu i slično! Pokazuje ovo sunovrat kutinske politike u drugom mandatu!

Mada se izdvajaju, a to je vidljivo i po isplaćenim financijskim obvezama velika sredstva za održavanje grada i zelenih površina, Kutina nikada nije izgledala zapuštenije i neurednije, svjedoci tome su svi građani.

Od “gospodarske obnove” nema ništa, baš kao ni ranije od Rudićeva (SDP), “novog vjetra u leđa” . Kako objasniti recimo poteze gradske vlasti poput iznenadnog plana da se u Crkvenoj ulici izgradi maleno parkiralište i pristupna cesta na gradskom zemljištu, a koja vodi do privatnog objekta u izgradnji, da stvar bude još luđa, tvrtka s kojom je grad ugovorio ovaj posao istih je praktički vlasnika kao i objekt u izgradnji i zemljište oko njega, u upravljačkom dijelu tvrtke koja je vlasnik objekta ista je osoba kao i u tvrtki koju je grad angažirao za izgradnju pristupnog puta, a da stvar bude opet i još gora, izgovor je put i parking za potrebe korisnika zgrade HZMO-a, koja se nalazi u drugoj ulici????

Nije to sve, usred krize, gradski su političari na čelu s gradonačelnikom Babićem na gradskom vijeću donijeli niz odluka koje sa štednjom, ali ni zdravim razumom nemaju dodirnih točaka, tako su odlučili kupiti udio Velike Ludine u lokalnom listu i radiju koji iskazuje godišnju dobit manju od 1000 kuna, nakon toga su izdvojili čak 118 tisuća kuna kako bi kupili što više sitnih udjela manjih od 2% u istom mediju od fizičkih osba, stinih suvlasnika, a na sjednici izglasovali odluku o menadžerskim plaćama direktora gradskih trgovačkih društava, kako javnost ne bi imala uvid u visinu plaća koje se podmiruju javnim novcem političkih direktora, ni to nije sve, tu su i nadzorni odbori u koje se postavljaju isključivo političke osobe, a ne stručnjaci i koji su tek paravan za dodatnu zaradu o trošku poreznih obveznika, članova gradske vlasti!!??? To je dakle “ŠTEDNJA”!????

Potkraj prvog mandata većinska gradska valst je pošto -poto osnovala nepotrebni UO ureda gradonačelnika, a za pročelnika imenovan HDZ-ov kadar i član predsjedništva te stranke, potpuno valjda slučajno i najveći dio od stavke 800 tisuća kuna za informiranje i medije isplaćuje se upravo preko tog odjela??? U isto vrijeme povećane su cijene produženog boravka u školama, smanjeni iznosi za školski pribor, rastu cijene školovanja, a gradski se političari smiju građanima u lice, tvrdeći kako je čitav niz političkih uhljebljivanja u gradsku upravu, potreba zbog povećanog obima posla i projekata koji se realiziraju????

Pa neka primjerice osobno gradonačelnik Kutine, Babić izvoli stati pred građane Kutine i kamere i objasniti kakva je to silna potreba za zapošljavanjem osobe na mjesto stručnog djelatnika za “protokol” u gradskoj upravi, te osnivanje svog UO ureda gradonačelnika kakav nemaju ni gradovi deset puta veći od Kutine i postavljanje na tu poziciju člana predsjedništva lokalnog HDZ-???

Gdje je to “ukidanje naplate parkinga” za stanare stambenih zgrada , a što je bilo jedno od predizbornih obećanja??? Gdje je rast zdravstvenih usluga? Gdje je smanjenje komunalne naknade???? Gdje je gospodarska obnova Kutine u izgradnji šetnice uz potok Kutinicu, novog mosta i POS zgrade s poslovnim prostorima i stanovima za odabrane???

Najmanje što bi i moralno i pristojno odgovoran gradonačelnik mogao učiniti jest dati ostavku i ponovo izaći , ako smatra da može dobiti povjerenje građana na izbore , ali bez svoje bivše stranke HDZ i njihovih “nezavisnih” liberala D.Kljakića preko čije se većine u vijeću donose ishitrene i loše odluke za građane, ali dobre tek za osobne ciljeve, političke ciljeve i privatni interes! To se naravno neće dogoditi , jer parcijalni i politički interes puše “u isti rog”, pa čak i onaj takozvane “oporbe”!

Gdje je i oproba u Kutinskom političkom današnjem očito nedemokratskom sustavu??? Čast izuzecima koji se svode na eventualno jednog vijećnika, ostalo je sve neartikulirana skupina ljudi, od kojih se eto dogodi da onaj najglasniji, na koncu podrži sumanute odluke klijentelističke političke gradske vlasti i maše rukama za godišnja izviješća, pojedinih HDZ-ovih direktora gradskih poduzeća…a koji vješaju zastavice na jarbole za 260 kuna po komadu dok roditelji dobiju 250 kuna manje za nabavku školskog pribora manje no prošle godine????

Nadajmo se da će kad tad pravna država zaista profunkcionirati, jer među kutinskom političkom kremom, korupcija nije tek neželjena riječ, već jedini , osnovni i izvorni stil i način funkcioniranja!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s