TKO TO DANAS “SLAVI” I OBILJEŽAVA DAN GRADA KUTINE????

“Slave” li i obilježavaju Dan grada Kutine dana po tmurnom jesenskom danu, koji je začinilo i malo kiše građani Kutine koji su unazad 10 godina iselili, sami, ili sa svojim obiteljima diljem svijeta? Slavi li dan grada oko 1500 blokiranih građana u dužničkom ropstvu FINA-e?

Slave li dan grada radnici Petrokemije koja mjesecima ne proizvodi ništa? Slave li građani Dan grada raskopanih ulica, nepravde i bahatih političkih gradskih dužnosnika posebno onih iz redova HDZ-a sa 10 funkcija i na čelu nepotrebnog UO, dakle na grbači građana? Jesu li građani pozvani na “domjenak”?? Nisu , ni na sjednicu ni na domjenak, jer ih se gradska politička elita boji, pribojavaju se kritike, ISTINE!

Stoga se Dan grada “slavi” među uskom grupom kutinskih političkih “licimura”, te na HDZ-vom “Pozitivnim Kutinama”, gdje se skupe dva tri “lajka”, od toga dva samih autora stranačkog pamfleta iz redova mladeži HDZ-a Kutine… Bravo, divno, krasno, a nadasve pozitivno!

Slave li i obilježavaju danas, na radni dan, četvrtka dan grada oni koji još uvijek rade u smjenama u nekoliko preostalih proizvodnih pogona u Kutini, ugostitelji, trgovci, radnici, građevinci??? Zašto se Dan grada ne obilježava na gradskom Trgu dr. Franje Tuđmana, pa makar ispod kišnog neba, a gradski moćnici stoje ispred radnika, seljaka, građana i poslušaju kakva je to POZITIVNA KUTINA U STVARNOSTI OKO NJIH!???

da čuju što građani misle o kapitalnoj investiciji u Crkvenoj ulici i privatnom interesu plaćenom javnim novcem! Što misle o svjetlećim mostovima, šetnicama , ali i o radovima na projektu Aglomeracija, što misle o ponašanju kutinskih HDZ-ovaca, što misle o njihovim medijskim i gradskim stranačkim perjanicama poput pročelnika Gelešića, Kolenca, direktorima poput Lenića, ravnateljima poput današnje ravnateljice POU Kutina i drugim “istaknutim” osobama kutinske kreme de la creme?

Obilježavaju li “sjajnu Kutinu” obasjanu par sati višebojnim LED reflektorima na njihov račun građani??? Što misle oni kojima mirovine nisu dovoljne za život dostojan čovjeka o 300 i 400 kuna crkavice , odnosno povrata uplaćenog novca u proračun , a koje gradske vlasti nazivaju “Božićnicama” i “darovima”????

Prestanite “darivati” HDZ-ova medijskog informatora i pročelnika za stranačku propagandu s 800 tisuća kuna godišnje, ukinite plaćene nadzorne odbore, pogledajte na što vam liči “održavanje zelenih površina i grada”???? Pošaljite na burzu rada barem 50 vaših političkih uhljeba i parazita koji sišu javni novac sjedeći dokono u uredima i na kavicama!

Tko to danas “obilježava” Dan grada Kutine??? Budimo iskreni , kada šutljiva većina nema hrabrosti, mediji čiji zaposlenici primaju plaće iz gradskog proračuna, političari koji su grad devastirali i uništili društvo, iselili stanovnike, obogatili se na vaš račun! Ravnateljice i ravnatelji, stranački miljenici vladajuće partije, smutljivi likovi koji su upropastili vlastitu stranku zbog grabeži, pa ostali sjediti na pozicijama i mahati rukama za nove loše Odluke i privatni interes??

Tko to danas obilježava dan grada koji je demografski, društveno, moralno, urbano slomljen , zapušten i privatiziran od 10-tak moćnika vezanih uz HDZ, par privatnika i osobni interes???

Slavite li Dan grada??? Priznajte, kako provodite današnji dan? Svečano, na domjenku u Hotelu, sjedite li u odjelima u kino sali, šećete li po kafićima sa kompićima, vozikate li se na naš trošak službenim automobilima uokolo , pa do kuća kao naši kutinski direktori, političari i gradonačelnik??

Imate li vi vašu dvorsku svitu danas oko vas i “pročelnika” s milijun funkcija i potpunim izostankom ljudskosti i morala koji vas upućuje na svečanoj sjednici do vašeg sjedišta označenog vašim imenom isprintanim na komad papira????

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s