OD SUTRA OBAVEZNA ZIMSKA OPREMA U VOZILIMA, KAZNE SU VISOKE, A MOGU VAS I ISKLJUČITI IZ PROMETA

Iako zime nisu kakve su bile, barem što se tiče snijega, ipak tu je magla, sve niže temperature kako se krećemo prema najhladnijem godišnjem dobu. Od sutra pa do 15. travnja na snazi je obvezna zimska oprema u vašim vozilima. Ovo znači kako ćete od sutra morati pripaziti da imate odgovarajuću zimsku opremu u vašim vozilima.

Zakon nalaže vozačima i da prije uključenja u promet očiste zaleđena vjetrobranska stakla, čega se mnogi tek djelomice pridržavaju. Kazne su poprilično visoke, za vozače koji u vozilima neće imati propisanu zimsku opremu kazne su od 5 do 15 tisuća kuna!

Za pravne , odgovorne osobe u tijelu državne, ili lokalne samouprave kazne su od 1500 do 5000 tisuća kuna, a za vozača 1000 kuna. Ovo znači da se “neće izvuči” ni odgovrni za službena vozila koja neće imati zimsku opremu, ili se pridržavati propisa, barem na papiru.

Vozače bez zimske opreme, policija će moći i momentalno isključiti iz prometa. Dakle od sutra oprez, zime možda još nema, no zimska pravila su od sutra na snazi!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s