DRUŠTVO: PRI KRAJU NAM JE GODINA OBILJEŽENA SRLJANJEM ČOVJEČANSTVA U KAOS……

Godina koja se bliži svome kraju još nije gotova, no već sada je jedna od onih koje bi mnogi rado voljeli zaboraviti. Na svjetskom, domaćem i lokalnom planu teško bi se u globalu mogla nazvati “pozitivnom”, kao što to pokušavaju prikazati kutinski lokalni politički šarlatani. Godina je kod nas započela činjenicom da nam je prvi čovjek grada bio u zatvoru, zima je bila suha i tmurna, veljača je donijela novu krizu i rat u Ukrajini, nakon toga polako je započela recesija, poremećaj dobavnih pravaca i u konačnici rast cijena hrane i energenata, a što traje i danas.

Ljeto je donijelo oluje, ali i sušu, vrućine, ali sve veći rast cijena, a onda mjesece neizvjesnosti oko grijanja ove zime, cijena plina, u Kutini je tvrtka E.on zadala glavobolje građanima koncem ljeta, da bi se u konačnici povukla iz distribucije plina za kućanstva. Petrokemija 8 mjeseci ne proizvodi ništa, da bi na Martinje, izvjesno bila prodana privatnom konceru iz Turske. Dobili smo 8 milijarditog stanovnika Zemlje. Po prvi puta u povijesti zbog koruptivnih igara moćnika, novca i FIFA-e , svjetsko prvenstvo u nogometu gledati ćemo koji dan u osivt zime i to u pustinjskom, naftnom Katru!?

Elon Musk je kupio twitter, ljudi su globalno postali gluplji od svojih “pametnih telefona”, hrvatsko društvo tone u dalje podjele, ali zato ulazimo u Schengen?

I da ostanemo u revijalnom tonu, godina koja nam dolazi, no moramo biti oprezni, jer ova još traje, donosi nam gubitak nacionalne valute, jer je briselska , a ne hrvatska Vlada tako odlučila , je mi očito hrvatsku Vladu i nemamo, stiže nam euro, a koji stoji gore no ikad ???

Živimo u društvu koje se naziva “demokratskim”, ali nije poželjno imati drugačije mišljenje o pandemijskom teroru koji smo imali dvije godine, ne smije se “drugačije” promišljati ni o ratu u Ukrajini, ne smije se propitkivati o svemu što nam se događa i što nas okružuje, jer bi nas političari mogli proglasiti neprijateljima, ne daj Bože “teroristima”…??? Živimo u vremenima lažne demokracije i lažnih sloboda, a prije svega, naravno, lažnih vrijednosti.

Najgore je danas svakako trend gdje nije društveno prihvatljivo da čovjek ima vlastito mišljenje, a koje se kosi s nametnutim stavovima i medijskim agendama , praktički imamo svijet u kojemu nam stavove nameće i kroji netko treći??? Prava demokracija u svom “najboljem obliku”, derivat totalitarizma uokviren u otvoreno društvo.

Godina se dakle bliži svome kraju, uz oprez, jer ipak traje jš mjesec i nešto, Došašće, odnosno Advent ove godien pada na konac studenog, pa ćemo tako eto imati i adventsko svejtsko nogometno prvenstvo usred zime, a koje se igra u pustinji, s tekmama od kojih neke počinju po našem vremenu u 11 ujutro… kakva godina, takvo i prvenstvo…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s