KUTINA/AKTUALNO: GRADSKU VLAST NE ZANIMAJU NI RADNICI, NI GRAĐANI NI PETROKEMIJA, VEĆ ISKLJUČIVO HOĆE LI NOVAC IZ TVORNICE SJEDATI U GRADSKU KASU!

POTPUNI MUK GRADSKIH VLASTI I NJIHOVIH MEDIJA NA KOJE SE TROŠI MILIJUN KUNA GODIŠNJE , POKAZUJU SVU NESPOSOBNOST, NEMAR , TE NEDORASLOST Z.BABIĆA I HDZ-OVIH KUTINSKIH “VLADARA” PREMA AKTUALNIM ZBIVANJIMA, GARDU I GRAĐANIMA, NJIH ZANIMA SAMO JEDNO, HOĆE LI SE NASTAVITI PUNITI GRADSKA KASA KOJU KONTROLIRAJU IZ SMJERA PETROKEMIJE I NIŠTA VIŠE OD TOGA…..

Iz javnih istupa, odnosno medijske šutnje, posve je jasno, Zlatka Babića, a ponajviše prave političke “gospodare” Kutine, radnici, proizvodnja i sve skupa oko Petrokemije zanimaju “kao lanjski snijeg”, no zato ih strašno zanima tek jedna stvar vezana uz ovu tvornicu, PUNJENJE GRADSKOG PRORAČUNA, a koji Petrokemija puni u izvornom dijelu s oko 30%!

Bez priliva sredstava u gradsku kasu iz smjera Petrokemije, Babić i njegova HDZ-ova skupina urušila bi se kao kula od karata, naime za samo mjesec dva na vidjelo bi , da se dogodi takav scenarij, izašla prava priroda upravljanja Kutinom, a to je prekomjeran javni gradski aparat natrpan i pretrpan višegodišnjim stranačkim i političkim uhljebljivanjem, te bavljenje pogodovanjem , korupcijom i posvemašnja nesposobnost realnog vođenja financija i grada uopće!

Vladajuća kutinska interesna kasta, naime čak i u takvim , kritičnim okolnostima, ne bi se odrekla svojih pozicija i komfora, već bi krenula doslovno rušiti standard građana i “krpati” se na teret poreznih obveznika, dok bi svoje beneficije, stečene političkom korupcijom i korištenjem pozicija pokušala očuvati netaknutima, što je nemoguće, no zadnje dvije godine su pokazale kako se ni Babić , a još manje HDZ-ovi vladari grada ne ponašaju racionalno!

Prvo smo danas vidjeli TV reportažu N1 , gdje predstavnik sindikata EKN-a Petrokemije, nimalo optimistično izgovara vrlo značajne rečenice, poput one kako država ne upravlja svojim tvrtkama od posebnog značaja, kako se ne zna što će u konačnici biti s radnicima, te kako ne zna do kada će se moći održati postojeće stanje.

Davor Žmegač predsjednik Uprave Petrokemije, dao je naslutiti kroz svoje izlaganje za Bloomberg Adria TV kako će Petrokemija “izdržati do proljeća” kada se očekuje finaliziranje procesa preuzimanja i zaključenje Ugovora s turskom Yilidrim grupom?

Kutinske vlasti lagodno su živjele desetljećima upravo na činjenici da se čak 30% izbornog proračuna grada puni iz Petrokemije, te su na račun ovog čimbenika socijalne stabinosti grada živjeli doslovno kao “bubrezi u loju”, ne mareći previše za razvoj grada, a baveći se uglavnom sami sobom i kontinuiranim političkim nepotizmom, bogaćenjem, koruptivnim radnjama, pogodovanjima, te uhljebljivanju sebe svoje dalje i bliže rodbine i stranačkih suradnika, te prijatelja u javni sektor! Štoviše kutinskoj političkoj eliti Petrokemija je služila i kao inkubator za politička uhlejbljivanja i kupovanje odanosti svojih birača!

Koliko god ovo zvuči žestoko, to je prava istina, a koju ćemo ogoliti do kosti uskoro u seriji članaka, kojima ćemo jasno pokazati kako zapravo već 20 godina funkcionira grupa moćnika iz vrha kutinskog HDZ-a, HSLS-a, te njihovih bliskih suradnika.

Uglavnom, uz činjenicu kako se iz grada izvlači godišnje više od milijun kuna na razne načine za medije i informiranje, a zapravo za osobnu političku promidžbu, danas vidimo kako ni prvi čovjek Kutine, a ni čitava ta medijska bojna , nisu u stanju plasirati javnosti nikakav suvisli stav, niti artikulirano mišljenje o ukupnim događanjima u kutinskoj Petrokemiji, a što ne samo da zaokuplja , razumljivo, interes građana Kutine, već i širu hrvatsku javnost.

U Kutini ćete umjesto toga za milijun kuna moći tek pročitati gdje su se protokolarno šepurili i fotografirali, gradonačelnik, HDZ-ovi pročelnici i direktori, te nesuvisle priče o nekakvim turističkim projektima, šetnicama, priredbama i događajima u okolnim kafićima!

Krizno razdoblje u kojemu se globalno nalazimo, ali i vrlo važni događaji za Kutinu, pokazuju kako gradski čelnici niti imaju stav o tome, niti razumiju vrijeme u kojemu se nalaze, niti im je stalo zapravo do grada koji “vode” i do građana s kojima žive, zabrinuti su jedino i isključivo sami za sebe, odnosno za to hoće li pristizati milijuni iz Petrokemije u proračun koji oni kontroliraju!

Upravo u ovom trenutku svjedoci smo koliko lošu gradsku vlast imamo, također ova situacija zorno pokazuje, kako nemamo ni političku oporbu, dakle grad je u milosti i nemilosti nekoliko lokalnih političkih moćnika koji nisu dorasli ni funkcijama koje obnašaju, a nisu dostojni ni javnih pozicija koje su im izborima povjerene.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s