KUTINSKI KRONIČAR: GRADONAČELNIK I SVITA NEKA BAREM JEDNU VEČER PJEŠAKA “UDARE” OD HUSAINA DO KUTINSKE SLATINE PJEŠAKA…. DA VIDIMO IMPRESIJE , TE “POZITIVNE KUTINE”!

Kada bi se mene pitalo, a i mnoge moje prijatelje, onda bi kutinske političke, volim to kazati, partijske gradske face, dva puta tjedno izvuklo iz svojih fotelja, službenih automobila, te toplih prostorija i natjeralo da pješače, recimo navečer , a drugi puta danju od Husaina do Kutinske Slatine…

Znate zašto? Zato , jer bi se sva njihova “pozitivna” priča rastopila kao što se trulo lišće topi ovih dana na nogostupima i pretvara u blato! Na ovom potezu dugom cca 4-5 km a koji prolazi centrom grada, pa uz dvije izuzetno frekfentne prometnice lako se vidi sva silna laž i parodija od onoga što ti naši domaći “državnici” zovu “ravnomjernim razvojem” i svakako drugačije. A baš me zanima je li ijedan kutinski gardonačelnik prošetao ovim potezom, ili prošao biciklom, a osobito ova današnja seoska vlast puna “pozitivne” demagogije po društvenim mrežama…

Neka tako fino gospon Babić, te njegova svita HDZ-ovih općinskih političkih zaposlenika, od informativnog pročelnika Kolenca, preko Gelešića, predsjednika stranke i gradskih financija Crnca, stranačkih direktora gradskih “preduzeća”,a onda i dvoje mladaca iz stranačkog medijskog “Kutinsko-pozitivnog” HDZ-ova viđenja nadrealnosti, prošetaju recimo jedno večer na toj relaciji, pa onda drugo večer biciklima, pa onda treći dan potkraj radnog dana!

I vide kako u 21. stoljeću izgleda “pješački nogostup” na toj relaciji koju svaki dan koriste obični ljudi, djeca kada idu u školu, iz škole, ili s treninga , pa usporede to sa svojim “šetnicama” oko kanalizacijskog jarka , koji je nekada bio živi potok! Osim smrada fekalija od Cvjetne ulice do Kutinske Slatine, od Husaina do Šartovca, neka pogledaju kako izgleda svakodnevni put mnogih građana ovim pravcem???

Mrak, polusjene, nogostupi prepuni rupa, uništeni, raskopani, propali, prepreke, rupe, lokve i lokvetine, blato, pukotine, ruševine… Tako to izgleda zadnjih 30 godina!!! Tri desetljeća vladavine lokalnih vječnih “stručnjaka” za izgradnju spojnih cesta do privatne zgrade, općinskih galamđija i sjedača na terasama kafića u random vremenu o vašem trošku, gospode čije fotografije važnih obilazaka bauštela i poza gdje gledaju nacrte, karte i mlataraju rukama iznad iskopanih kanala s bagerima u pozadini gledamo svaki dan , isti ti nisu uspjeli riješiti NITI JEDNU GRAĐANIMA VAŽNU STVAR!

Ovih dana se isti ti HDZ-ovci vidim, na svojim medijskim prostorima, posebno na FB “Pozitivna Kutina By HDZ Kutina Personal Marketing ” na gradski pogon ufaju u domoljublje, suosjećaju s patnjama u Domovinskom ratu…. lijepo, no je li domoljublje stajati s RUKAMA NA SRCU ISPOD PODERANE I RASTRGANE DRŽAVNE ZASTAVE U PARKU 56. SAMOSTALNE BOJNE I POZIRATI PRED FOTOAPARATIMA, A DA NE VIDE ZASTAVU ISPRED NJIH????? Je li iskreno domoljublje, ljude nazivati “seljanima”, te ulaziti u strnaku kako bi se dobio posao u javnoj ustanovi i onda za potrebe stranačkog marketinga 24 sata dnenvo “drndalo” po fejsari? A plaća ide, nravno na račun poreznih obveznika….???

Nije, naravno da koristoljublje, grabež, osobna korist, korupcija, lopovluk svake vrste i primitivizam nisu ni dobomoljublje, ni lokal patriotizam, a u konačnici ni odlike dobrih ljudi… Jer umjesto šetnica i svijetlećeg mosta, medijskih floskula i sveopće grabeži gospodo u 30 godina ste mogli napraviti biciklističku stazu, kanalizaciju i nogostup “kako Bog zapovijeda” od Husaina do Kutinske Slatine, a onda i dalje.. ali niste!

Djeca nam i dalje mokrih nogu koračaju po grbama, lokvama , rupama i mraku trenirajući neke od sportova u Sportskom centru, đaci i građani lome noge i bicikle vozeći se off road terenom od centra grada do sjevernih naselja i onih istočnih uz smrad fekalija uz cestu u 3/4 dužine ulice koja nosi naziv Hrvatskih branitelja???

30 godina trudite se dragi moji HDZ-ovci, HSLS-ovci i drugi, napuniti svoje džepove našim novcem, zaposliti svoju djecu na naš trošak, zaposliti svoje stranačke nesposobne kadrove, ugurati vaše članove vrha stranke na direktorska i pročelnička mjesta na našu štetu i žalost, izgraditi niz apartmana na moru, kupiti stanove u Kutini i Zagrebu, dočepati se vrijednih zemljišta, vrijednih poslovnih prostora, ušteđevina, nekretnina i pokretnina, ali niste u stanju bili izgraditi i urediti najnosnovniju infrastrkturu ondje gdje je ona potrebna , a gdje je nema?????

I nećete ako vam se pruži prilika da se zadržite tu gdje jeste još 30 godina čak ni završiti najnosnovniju komunalnu infrastrukturu na cijelom području Grada! Uvijek dok ste na čelu Kutine, biti će povlaštenih i obespravljenih, onih kojima se gradskim novcem radi na gradskom zemljištu prilaz njihovoj privatnoj zgradi i onih koji će upadati u rupe , lokve, blato i pukotine hodajući do svoje kuće!

Vjerujem, neće se stati o ovome govoriti, niti će se prestati ukazivati na to kakvi ste to vi zapravo stručnjaci i kako vi to upravljate našim gradom kojega uporno nastojite privatizirati skupa s rođama, pajdama i vašim “pouzdanim ljudima” 😉

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s