KUTINA: AGLOMERACIJA NA SJEVERU…. PROBLEMI I RJEŠENJA

Već neko vrijeme radovi na projektu Aglomeracija preselili su se s pozicije uz državnu cestu D45, na lokalnu cestu odnosno prigradsko naselje Kutinska Slatina.

Uz ovu cestu osim naselja Kutinska Slatina nalaze se još i Katoličke Čaire, Čaire, Krajiška Kutinica i Kutinica. Sustav kanalizacije i vodovoda neće ići posvuda, već , neslužbeno doznajemo tek u jednom dijelu Kutinske Slatine.

Hoće li se nakon završetka radova na ovom dijelu, početi rješavati i neki drugi , prateći komunalni problemi s kojima se suočavaju stanovnici ovog dijela sjevera kutinskog područja. Promet je dakako jedan od najvećih problema. Cesta koja je temeljito rekonstruirana zadnji puta pred sam rat, koncem 90-tih godina, a drugi dio u novija vremena, preuska je. Promet je znatno gušći no prije pola stoljeća, nema nogostupa, nema uređenih “bankina”, a tu su i vozači koji divljaju i često se voze prebrzo, zatim unatoč tome što za to cesta nije namijenjena, imao i teretni promet zbog transporta drvne mase, zatim dostavna vozila, sve u svemu stanje u prometu u Kutinskoj Slatini, nije dobro.

U blizini je i područna škola Mato Lovrak. Mada su prije nekoliko godina pored nje na cesti postavljeni “uspornici”, tzv. “ležeći policajci”, zbog žalbi nekoliko građana, grad ih je dao ukloniti! Biciklistička staza i nogostup ne postoje, a na cijelom potezu od početka ulice Hrvatskih branitelja do Kutinske Slatine svjedoci smo devastiranom i teško prohodnom, slabo održavanom nogostupu koji to više i nije, ali i nesavjesnom parkiranju preko jedinog puta kojim se pješaci mogu kretati da ne izlaze na opasnu i prometnu državnu cestu, na nekim mjestima nogostup je praktički parkiralište…

Godinama ukazujemo na problem sigurnosti pješaka, biciklista i opće stanje na sjeveru Kutine, pa ćemo i nastaviti, naime projektom Aglomeracija, možda se rješava dio problema vezan uz odvodnju i vodoopskrbu, ali dugogodišnji problem prometa i sigurnosti u ovom dijelu Kutine sigurno ne.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s