KUTINA: ŠTO SU TO ZAPRAVO NAPRAVILI KUTINSKI HDZ-OVCI KOJI VEĆ CCA 20 GODINA “VISE” NA VRHU GRADSKE VLASTI?

Nakon što od 23 godine gotovo 20 godina imamo u Kutini u vrhu gradski resora financija, graditeljstva, društvenih djelatnosti, te na drugim ključnim mjestima jedne te iste članove kutinskog HDZ-a, a onda zaključimo kako ni jedan veliki proizvodni pogon nije došao u Kutinu, da nam grad u 10 godina izgubi 14% stanovništva, a paralelno s tim isti ti vodeći gradski HDZ-ovci postanu super imućni, štto onda očekivati???

No ne treba smetnuti s uma i aposlutno nesposobni lokalni SDP koji se bavi petrokrama, veličanjem Jugoslavije, promoviranjem ljubavi prema komunističkom totalitarnom režimu, a nakon što se nekako uspije 2013-te dočepati vlasti učini baš sve što i HDZ, dakle zaposli gomilu sovjih uhljeba po garadskim tvrtkama i ustanovama i ne nepravi osim štete NIŠTA!??

No HDZ kao većinski vladari Kutine, očito nisu dorasli realnosti današnjeg trenutka, i političkog i društvenog i šireg, jer su unatoč krizi i velikim globalnim turbulencijama pokazali više no ikada da im vlast služi jedino i isključivo za postizanje osobnih ciljeva i bogaćenje.

Pazite sada vlast koja donese proračun 20 milijuna kuna manji no prošle godine, te kažu u medijima da “su išli dosta realno”, a nakon toga za više od pola miijuna eura povećaju rashode za zaposlene korisnike proračuna??? Nakon toga povećaju rashode za plaće u kutinskom POU i povećaju ionako preveliku stavku za lokalnu Turističku zajednicu, koju vodi zamjenica gradonačelnika, politički kadar poznat kao onaj koji guta gotdinama silni javni novac, promovira samu sebe i uživa na teret proračunskih korisnika u lagodnom životu???

Što su to HDZ-ovci zapravo učinili za bolji standard samih građana???? Sagradili šetnicu oko kanala Kutinica koji se ne može nazvati ni rijekom, a ni potokom?? Doveli do afere s podizanjem optužnica protiv gradonačelnika, vijećnika s njihove liste i nekad šefa glavnog koalicijskog partnera koji je vlastitu stranku izbrisao s lica zemlje, no zato se lijepo okoristio bavljenjem politikom???

Izgradnju “spojne ceste” u Crkvenoj ulici, lako bi se okarakteriziaralo i utvrdilo kao čisto političko pogodovanje privatniku i privatnom inetresu na štetu gradskih financija u svakoj pravno uređenoj državi, osim kod nas.

Otvoriti Upravni odjel ureda gradonačelnika, smijuriju kakvu nemaju ni gradovi 10 puta veći od Kutine, kako bi jedna uvaženi HDZ-ovac mogao biti pročelnik i kako bi se ondje utrpao još pokoji stranački uhljeb, odnosno poznanik, te od toga ureda zapravo napravilo HDZ-ov medijski izborni stožer o trošku građana???

Plaćanje stavke od 120 tiosuća eura godišnje za doniranje medija i PR agencija koje šire stranačku HDZ-ovu i osobnu propagandu nekoliko stranačkih lumena i prvog čovjeka Kutine, te njegove zamjenice??? Kupovanje udjela u nakaradnom lokalnom mediju koji godinama služi dvojici ondje zaposlenih za privatne medisjke posliće sitno reketarenje i sigurnu plaću iz proračuna, a godišnje imaju dobit od 190 eura???

Angažiranje dvoje mladaca iz mladeži stranke da šire “pozitivu” na HDZ-ovom stranačkom FB letku zvanom “Proaktivna Kutina”??? Jedno od to dvoje nadobudnih stranačkih poletaraca, HDZ je odmah po prijemu u partiju brzopotezno zaposlio na teret poreznih obveznika u PP Lonjsko polje, javnu ustanovu, “lajk” dotične HDZ-ovke vidjet ćete na 99% svih objava na “Proaktivnoj Kutini”, sve se naravno da i provjeriti ako se ima volje i želje i političke odluke.

Dakle da sumiramo u vrijeme inflacije, prelaska na euro, globalne krize, poskupljenja života i pada stanarda kutinski HDZ vam je dragi naši, poskupio cijene vrtića, smanjio iznose vaučera za školski pribor, poskupio u dva navrata komunalne usluge, zaposlio o vašem trošku 15 ljudi u gradksu upravu, povećao komunalnu nakanadu, prekršio sva predizborna obećanja i tko zna koliko još po gradskim ustanovama i tvrtkama, platio vašim novcem svoju medijsku propagandu, putem svog povjerenstva odlučio tko će imati pravo kupiti stanove u zgradi na trgu, pogodovao privatnicima koji betoniraju svoj novac u svoje privatne stambene zgrade, smanjili su dotacije poduzetnicima i poljoprivrednicima, selektivno financiraju samo podobne udruge i pojedince, troše milijune na svoju zamjenicu gradonačenika i njen “turizam” i njene manifestacije , putovanja i medijske nastupe, te se usput bave vlastitim bogaćenjem.

Zbog čega je dugogodišnji vrh kutinskog HDZ-a u politici, doznati ćete vrlo jednostavno, ukoliko pogledate javno objavljene imovinske kartice nekih od njih, šteta je jedino što još nema zakonske osnove za javnu objavu imovinske kartice , recimo šefa kutinskog HDZ-a pa bi vam valjda onda konačno postalo sve malo bistrije i jasnije?

USKORO VIŠE….

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s