KUTINA: DA VIDIMO TZV. GRADSKE VIJEĆNIKE, DOZNAJTE ONO ŠTO GRAĐANE ZANIMA, KOLIKO JE SVEUKUPNO UTROŠENO NOVCA NA MANIFESTACIJU “ZIMSKA ČAROLIJA”????

Obećali smo , kako ćemo nakon završetka novogodišnjeg vremena, te općenito zimskih blagdana na sve načien pokušati doznati i javnost informirati koliko je točno porezne obveznike stajala proračunskog novca manifestacija “Zimska čarolija”! Manifestacija koja se održavala gotovo mjesec dana pošteno je bila posjećena tek jedna jedini dan, za doček Nove godine.

Većina građana javno je kazala kako je ove godine ista ta “Zimska čarolija” izgledala bezidejno, pusto, sterilno, dosadno, nemaštovito, dok su svi okolni gradovi i mjesta imali daleko sadržajnija adventska zbivanja, zanimljiviji program i bolju organizaciju! Popovača je imala besplatno klizanje za građane, grijani šator za gledanje utakmica hrvatske reprezentacije na prošlom SP-u, Kutina je naplaćivala klizanje, sadržaj je bio sve samo ne zanimljiv, nije bilo postavljenih javno čak ni božićnih jaslica tijekom Božića?? 90% vremena manifestacija je bila slabo posjećena.

Iza ove manifestacije stoji kutinska TZG, jedna od najvećih gutača proračunskog novca u mandatima HDZ-ove vlasti u Kutini, a koju void zamjenica gradonačelnika, dakle politički aktivna osoba, znamo i već smo se uvjetili kako je praksa pokazala da Kutina nema gradske vijećnike koji obavljaju svoj posoa, već ljude koji se u politici nalaze isključivo zbog osobnog parcijalnog interesa, ili hranjenja vlastitog ega. Izuzetak se pokazao tek vijećnik HSS-a Dragutin Vagner, koji je deseteak puta nastojao postavljati pitanja i otvarati teme koje su tražili građani što i jest posao Gradskoga vijećnika. Oporbu je teško i komentirati, jer osim sporadičnih ispada po društvenim mrežama nismo vidjeli , a ni čuli gotovo ni jedan konstruktivan prijedlog, osim silnih kritika, a li ni pogođenu niti jednu temu koja doista zanima kutinčane, a ne njih osobno…

Dakle ovako, prvo ćemo napraviti jedan test, ponovo janvo, budući znamo da nas upravo svi gradski vijećnici i vladajući i oporbeni pažljivo prate, ma što oni javno govorili, pa ćemo uputiti ovim putem sljedeći poziv.

Pozivamo gradske vijećnice , ili vijećnike, neovisno iz koje političke stranke dolaze i s koje pozicije, da pismeno postave pitanje vezano uz ukupan trošak organizacije manifestacije “Zimska Čarolija” prošel i ove godine u Kutini, te traže odgovore na sljedeća pitanja.

Koliko je ukupno koštala ova manifestacija gradski proračun?

Koliko je stajao najam klizališta, trošak struje, vode i rada zaštitara, te angažman gradskog komunalnog poduzeća KSK i drugih poduzeća i ustanova angažiranih oko Zimske Čarolije.

Koliko je stajao najam šatora , velikog ekrana i razglasa tijekom održavanja SP-a u nogometu, koliko su stajali angažmani osoba koje su nastupale na Zimskoj čaroliji ukupno skupa s novogodišnjim koncertom, oprema, rasvjeta i ostalo?

Koliko je stajao najam božićnog vlakića, koji je vozio svega nekoliko dana.

Koliko je stajao materijal za nivelaciju gradskog trga, pijesak, daske rad, alati i tko je to platio, te zbog čega se svake godine taj materijal iznova naručuje i gdje završva svake godine nakon Zimske čarolije?

Koliko je utrošeno na marketing, objave i najave Zimske čarolije, te medijske istupe? Tko je sve plaćen za sudjelovanje i angažman oko ove manifestacije? Koji su ukupni režijski troškovi?

Dakle, tražimo da se bez prikrivanja i razbacivanja po raznim stavkama, te kroz angažman više gradskih ustanova i tvrtki točno i nedvojbeno javnosti i građanima Kutine predoči koliko je stajala organizaicja manifestacije “Zimska čarolija”, tko su odgovorne osobe za organizaciju i koliko su proračunskog novaca, gdje kome i kako isplaćene i potrošene?

DA VIDIMO, KOJI ĆE SE TO GRADSKI VIJEĆNICI, ILI VIJEĆNICE USUDITI UPRAVO OVAKO, PRECIZNO I DETALJNO POČETI BAVITI SVOJIM POSLOM I DOZNATI PODATAK KOJI ITEKAKO ZANIMA MNOGE GRAĐANE, A TAJ JE KOLIKO JE UKUPNO, DO ZADNJE LIPE , ILI CENTA POSREDNO I NEPOSREDNO UTROŠENO NA MANIFESTACIJU “ZIMSKA ČAROLIJA” U SEZONI 2022/23?

Ne zaboravimo da bi se pismeno i urudžbirano zatražio odgovor gradskih vlasti na ova i druga pitanja, NE TREBA SE KOČOPERITI NA GRADSKIM VIJEĆIMA, poradi osobne promocije, već se to može poslati bilo kada u bilo koje doba i vrijeme, to je pokazao za sad jedino vijećnik Dragutin Vagner i to jest pravi način djelovanja i rada gradskoga vijećnika!

Pa da vidimo, naravno nećemo čekati vječno da bismo dokazali nerad i nepostojanje političke volje i sposobnosti među postojećim kutinskim političkim garniturama i damama i gospodom, “uvaženim” i “cinjeneim” vijećnicima, čast izuzetku, no ostati će zabilježen i ovaj poziv i jasno objašnjenje što se i kako radi u korit i interesu građana Kutine, a ne šutnjom kako se “ne bi kome zameril'”!

Neće li gradski vijećnici odraditi posao za koji su izabrani i angažirani, nastojati ćemo uz pomoć građana sami doznati koliko je to javnih kuna, erua utrošeno na manifestaciju koja je podbacila preko svake m jere ove godine.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s