KUTINA: GRAD ČIJE VLASTI GODINAMA NAMJERNO “ZABORAVLJAJU” KUTINČANE, I NEMAJU SLUHA ZA DUŠU GRADA…ZANEMARUJU MODERNU POVIJEST I ZABORAVU PREPUŠTAJU ISTINSKE VRIJEDNOSTI KUTINE KAO URBANE , ŽIVE SREDINE…..

MJESTO GDJE JE POČELA NOVA ERA ELEKTRONSKIH MEDIJA U KUTINI..DANAS JE OBIČNA LIVADA…..

Na ovom mjestu , na ovoj zelenoj površini u centru Kutine do prije desetak i više godina stajala je kućica pokojnog Ivana Pavlovića RIP-a, začetnika televizije u Kutini, čovjeka koji je baš na ovom mjestu davne 90-te i 91 godine pokrenuo prvu piratsku TV postaju KTV (Kutinska Televizija) tijekom Domovinskog rata.

Danas ne postoji nikakav spomen na ovo mjesto, od izuzetnog značaja za noviju povijest Kutine. Dapače gradske vlasti ne zaboravljaju samo pokojne, već i živuće građane koji su stvarali godinama urbanu scenu Kutine, sudjelovali u kulturnom i javnom životu grada. Grad je prepušten ljudima koji ga ne poznaju, ne mare ni za što osim svojih , mogli bismo čak kazati primitivnih potreba za osobnom promocijom, grabeži i postizanju parcijalnih interesa..

Moderna i urbana povijest Kutine zatire, se zaboravlja, ignorira i omalovažava od strane političke i društvene, pa i “kulturne” elite grada, koja nema dodirnih točaka s novijom kutinskom poviješću, scenom i kreativnom dušom Kutine.

Zar je toliko teško recimo umjesto kojekakvih “panel ploča” i niza gluposti u režiji lokalne političke turističke zajednice, gutača javnog novaca, pod vodstvom političke direktorice Grdić, koja je pokazala nebrojeno puta kako o Kutini ne zna i ne želi znati ništa, ne poznaje modernu povijest grada, postaviti na ključna mjesta u gradu simbolične table s kratkim opisom mjesta i osoba koje su ovdje radile, stvarale i obilježile na neki način modernu povijest Kutine????

Kutinska društvena i politička elita sustavno svojim nemarom i neznanjem zatiru duh grada, obilježja, noviju povijest i zakapaju sjećanja na kutinčane , ne samo u ovom slučaju livade na kojoj se stvarala i započimala nova era elektronskih medija u Kutini, već i u mnogim drugim slučajevima..

Osrednjost, površnost i provincijalizam, dobili su otvorena vrata i promiče se ono nedostojno Kutine, dok su ljudi , mjesta i događaji koji su obilježili prošla vremena prepušteni zaboravu i imaju zatvorena vrata, novovalnih seoskih kutinskih vladara…..

USKORO VIŠE….

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s