KUTINA: NAPUŠTENE KUĆE I PUSTA ZEMLJIŠTA SU SPOMENICI ANTINARODNOJ POLITIČKOJ ELITI KOJA VEĆ DESETLJEĆIMA RAZARA HRVATSKU!!!

NA SLICI: jedna od  više stotina napuštenih i zapuštenih obiteljskih kuća u okolici Kutine

Koliko smo imali volje, ni žega ljetna nas nije mogla omesti u radu. Novac s pečalbe u dalekom svijetu umješan je u beton, armaturu, temelje i krov! Kuća je rasla za Božiće tople uz pucketanje vatre, za djecu, za unuke i stare roditelje.. Ništa nije bilo teško, kad je tako laka bila cigla doma gdje se starost čeka.

Danas je kuća pusta, šiblje je zarobilo dvorište i mjesto gdje je trebao biti vrt… cijena je sramotna, pustoš velika i mnoge kuće danas izgledaju tako!

Slike stotina napuštenih kuća diljem Kutine i okolice danas bi mogle stajati uz gornji tekst kao svjedočantsvo raspadanja našeg društva i odumiranja, iseljavanja i kolapsa, koji su uzrokovale političke hrvatske elite..

Nakon rata stvorena je jezgra nakaznih političkih monarhija nastalih iz jezgre nekadašnje KPH, podjeljenih na plave i crvene, na dvije velike partije, nastale iz jedne još veće, kojoj kao ni ovima čovjek nikada nije bio u središtu interesa, kao ni država, već osobna korist, a žeđ za moći, osobnim probitkom i novcem, nadrasla je vjeru i Boga, ili bilo što…moral je odbačen, kao i suosjećanje prema bilo kome osim interesu.

Kuće obrasle u trnje, napuštena seoska imanja, pusta i u korov okovana zemljišta , puste ulice..to je slika Hrvatske , pa i Kutine, danas, nakon 30 i kusur godina vladavine HDZ-a i SDP-a, dvije ruke istog tijela, onog nekadašnjeg , partijskog, djeca istog oca i majke, koji su svoje velebne vile gradili na krvi i poniženju naroda, na haraču i odzimanju zajedničke stečevine.

Prazne, umrle i utihnule kuće, danas su spomenik propasti grabežljive hrvatske vlasti na svim razinama, otuđenja vođa od naroda, sluganskog mentaliteta i manjka odlučnosti u zaštiti vlastitog naroda i nacionalnog interesa.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s