KUTINA”SPOJNA CESTA” KAO PRAVI PRIMJER NAČINA SUMNJIVOG FUNKCIONIRANJA DANAŠNJE VLASTI U KUTINI….

Gotovo da i nema kutinčana koji smatra kako je “kapitalni projekt” izgradnje spojne ceste u Crkvenoj ulici u Kutini javni interes. Sve ukazuje na moguće korištenje položaja i zakonskih okvira, te GUP-a kao i detaljnog plana uređenja grada kako bi se moguće pogodovalo privatniku, koji nije mogao dobiti građevinsku dozvolu upravo bez ceste koju je grad počeo ondje graditi , a koja vodi točno do ulaza u njegovu privatnu kuću. Da stvar bude još i bolja, gradske su vlasti posao izgradnje “spojne ceste” povjerile tvrtki čiji su vlasnici obiteljski povezani s vlasnicima kuće u izgradnji.

Ovih dana neslužbeno doznajemo, ponovo se rade određene radnje, elaborati i slično ispočetka ,a sve se plaća proračunskim novcem, a pod paskom gradonačelnika Babića. U ovoj igri tri su ključne osobe, gradonačelnik Kutine, zatim pročelnici Krmelić i Gelešić!

Ovaj trojac pokušava sve što je u njihovoj mogućnosti nastaviti s ovim projektom koji izgledno, NIJE OD JAVNOG INTERESA, medijski se šutjelo i radilo žurno u tišini, sve dok javnost nije počela reagirati.

Tada je prvi čovjek Kutine sa svojim suradnicima na ovom projektu, angažirao medije koje grad dotira također proračunskim novcem, pa se pokušalo prikazati ovaj projekt kao nešto od interesa jedne Udruge koja je konstantni korisnik proračunskih dotacija i bliska je HDZ-u!

Javnosti je sve predstavljeno kao “spojna cesta” do zgrade HZMO-a i HZZO-a u posve drugoj ulici, a zatim su politički akteri cijele ove priče javnost počeli uvjeravati kako će u dotrajaloj i slabo održavanoj zgradi HZMO-a ukoliko ju grad otkupi od države preseliti glazbenu školu.

No među građanima stav je jedinstven, sve se ovo radi zbog privatnika koji godinama dobiva unosne poslove za Grad Kutinu, a osobito od dolaska sadašnje aktualne HDZ-ove vrhuške na čelo grada. Nitko ne vjeruje ni gradonačelniku Babiću ni njegovim pročelnicima u njihovu priču o javnom inetersu, potrebi i slično i to s pravom. Tko god pogleda cijelu priču, dođe na teren vlastitim očima može vidjeti zbog koga i čega i čijeg interesa se cijeli ovaj projekt gura pod svaku cijenu!

Zanimljivo je i to kako je upravo ovaj slučaj pokazao licemjerje takozvane oporbe koja šuti kao zalivena o ovom i drugim sumnjivim rabotama u gradu, jedini gradski vjećnik koji je pokrenuo ovu temu i angažirao se oko nje je Dragutin Vagner iz redova HSS-a.

U odgovorima na njegova pisana pitanja gardonačelnik Kutine je još produbio sumnje na transparetnost ovog projekta, a kada je javnost dobila i na uvid kako je teklo izdavanje dozvola, kupovina zemljišta koje nije bilo građevinsko i izmjene GUP-a, postalo je sve vidljivije kako se vrlo moguće radi o korištenju svih mogućih alata od strane trojca iz vrha kutinske vlasti kako bi se projekt progurao ispod radara i bez medijskog uplitanja , a od čega vidljivo korist ima upravo privatnik i poduzetnici obiteljski povezani i s tvrtkom koju je grad angažirao na izgradnji spojne ceste i privatnom kućom koja se gradi na tom mjestu i do koje “spojna” cesta u stvarnosti jedino i vodi!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s