KUTINA/POLITIKA: ZAISKRILO I NA RELACIJI VIJEĆNIK KRPES, HDZ-OV PROČELNIK I.CRNAC, NAKON KRPESOVOG ISTUPA I TVRDNJI DA SU DVA PROČELNIKA MOGUĆE BILA U SUKOBU INTERESA, I.CRNAC IZJAVIO, “DOBITI ĆETE PISANI ODGOVOR , A ZA SVE DRUGO JA ĆU PODUZETI MJERE PROTIV VAS”????

NAKON PITANJA VIJEĆNIKA, SADA VEĆ BIVŠEG PREDSJEDNIKA G.V.-A ROBERTA KRPESA POSTOJI LI SUKOB INTERESA U SLUČAJU DVA GRADSKA PROČELNIKA, REAGIRAO PROČELNIK ZA FINANCIJE I.CRNAC, KAZAVŠI KRPESU, KAKO ĆE DOBITI PISANI ODGOVOR, A ON ĆE “PROTIV NJEGA PODUZETI MJERE”????

Sada već bivši predsjednik kutinskog Gradskog vijeća Robert Krpes, žestoko je danas na sjednici istupio i prozvao tvrtku Moslava d.o.o. za izdavanje “13-estog računa”, te tražio pojašnjenje od strane direktora Mije Šepaka, Krpes na tome nije stao, te je upitao, je li tu možda ima elemenata “kaznenog djela”. Direktor Šepak najavio je kako će vijećnik dobiti pisane odgovore i da se posluje u skladu sa Zakonom, Krpes je zahtjevao da se odgovor pošalje svim vijećnicima, te spomenuo i kupovinu novog službeog vozila, te iznose kojima gard sufinancira Moslavinu d.o.o., na što je Šepak kazao kako se sufinaciraju projekti , ane “pomaže tvrtku”.

No tada dolazi do žestokog nastavka istupa vijećnika Krpesa, naime iznio je pitanje o mogućnom sukobu interesa dva pročelnika gradskih odjela! Krpes je iznio tvrdnju kako je jedan od pročelnika promjenama Zakona o sukobu interesa prodao svoju imovinu, dok je drugi (neimenovani) zatvorio, a kasnije i prodao dva poslovna subjekta u vlasništvu člana obitelji pročelnika! Krpes je tada izjavio kako su dva spomenuta poslovna subjekta ostvarila promet u poslovima s Gradom Kutina čak 2,6 milijuna kuna, odnosno oko 348 tisuća eura?

U tom trenutku oni koji su pratili sjednicu mogli su vidjeti i gdje je iz pozadine , bez date riječi i poziva reagirao pročelnik za financije i predsjednik kutinskog HDZ-a I.Crnac, koji u jednom trenutku kaže ” Poduzeti ću protiv vas mjere”, Krpes je tada odvratio ; ” dobro, ako ste se vi u tome prepoznali”. Pročelnik Crnac upozorio je kako će “protiv vijećnika Krpesa poduzeti mjere za sve drugo kao vijećnika”???

Nakon toga se napeta situacija smirila, a time je završio i aktualni sat, nakon toga glasovalo se i za smjenu Krpesa s pozicije predsjednika G.V.-a, te je izabran novi predsjednik iz redova HDZ-a Nebojša Ćović, koji je u vijeću obnašao funkciju vijećnika i predsjednika kluba vijećnika HDZ-a.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s