KUTINA: 14. SJEDNICA, SAŽETAK

Kad izuzmemo vijesti o kojima smo već pisali, vezano uz zadnju 14. sjednicu G.V., na istoj je izmjenjen Satut Grada i odlučeno je kako će se Dan grada Kutine od ove godine vezati uz Petrovo u Kutini, odnosno datum 29.lipnja. Ovaj potez aktualnih vlasti pozdravlja većina građana, no pisali smo i o tome. Najveće turbulencije i živost na sjednici događale su s eoko vijećnika Krpesa, dojučerašnjeg predsjednika G.V.a-, koji je žestoko prozvao neimenovane pročelnike za sukob interesa, te tvrtku Moslavina d.o.o. za moguće nepravilnosti kod izdavanja računa, te sukob na relaciji Krpes, Ivan Crnac, pročelnik za financije i predsjednik HDZ-a koji s eosjetio prozvanim.

Govorilo se i o spornoj “spojnoj cesti” koju je branio svim silama aktualni gradonačelnik Zlatko Babić, vežući cijelu priču sada ponovo uz zgradu HZMO-a i plan da istu kupi grad kako bi ondje napravio glazbenu školu. S druge strane čini se da političari u Kutini ništa ne pitaju ni struku, a ni građane, jer o uvjetima i standardima protora za Glazebnu školu kasnije je na sjednici govorio i ravnatelj kutinske osnovne glazbene škole, no nemamo dojam da ga je netko od političara “doživio”.

Priča oko spone ceste , a koju prezentira vrh gardske vlasti tvrdimo i dalje, “NE DRŽI VODU”! Na sjednici je odobren kredit Eko Moslavini za nabavku sredstava , kamiona i strojeva, imenovan je novi predsjednik G.V.-a iz redova HDZ-a, Nebojša Ćović, nije prošao priejdlog oporbe da to bude vijećnik HSS-a Dragutin Vagner, a oprobena vijećnica Jasminka Molnar, oštro je prozvala ravnateljicu POU Kutina za probleme u toj ustanovi i za mobing!

Kako se bliži polovica mandata, tako je živnula i oproba, što je i politička praska. No ono što je zamjetno jest i nadalje aposlutni nedostatak ikakve ideje svih političkih opcija i vladajućih i oporbenih kako rješiti dva osnovna problema , nove prozvodne investicije i rand amjesta, te demografsku katastrofu. Politički sukobi i prozivke, a s druge strane bahato ponašanje vlasti i fokus na privatnim inetersima i stanogradnji, te rastrošnosti u društvenom sektoru, turizmu , rasipanje novca na medije koji ne nude nikakvu informiranost građana, te unutarnje sukobe ne pridonose rješenju ni jendog od ključnih problema Kutine.

I na sjednici smo dobili dojam kako su započele lokalne političke “igre prijestolja” bez ikakvog interesa za stvaran svijet i probleme građana.

Ipak ima i značajnijih promjena , a koje su izravno vezane uz zadnji popis stanovnipštva , a koji je pokazao pravo lice dmeogarfske katastrofe u gardu, no o tome u sljedećem članku.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s