KUTINA: MEDIJSKA TIŠINA I ZAVJET ŠUTNJE TE BLOKADA INFORMACIJA?

Što radi gradska uprava, kamo se troši javni, proračunski novac? Na ta i mnoga pitanja koja građane pravom zanimaju u Kutini nećete doznati ništa, a ni dobiti službeni odgovor. Gradske su vlasti posljednjih godinu dvije, izgradile nevjerojatnu medijsku tišinu, unatoč činjenici kako samo iz jedne proračunske stavke plaćaju 106.000 eura takozvano “informiranje” i medije. Bliži se i dva mjeseca kako na web platformi “OTVORENI GRAD”, više ne objavljuju javno dostupne podatke o isplaćenim obvezama grada, a šute o razlozima unatoč sve više pitanja građana?

Ovakvu vrstu medijske cenzure i skrivanja podatka na što , koga i koliko se proračunskog novca troši svaki mjesec nismo imali prigode vidjeti zadnjih 20 godina!? Očito je da političkim vlastima ne odgovara da građani vide kamo odlazi njihov novac. Teško da pamtimo netransparentniji rad ijedne prethodne kutinske vlasti, baš kada je informiranje u pitanju, a u koje su ubacili stotine tisuća eura javnog novca.

Prošao je i natječaj za novog direktora, ili direktoricu trgovačkog društva Moslavački list.do.o., no i o tome nema nikakvih podataka , niti novosti, u potpunoj tišini sastavljen je o trošku poreznih obveznika politički Nadzorni odbor u tom trgovačkom društvu, kojim predsjeda ni manje ni više nego prvi čovjek kutinskog HDZ-a i gradski pročelnik. Građanima su uskraćene sve bitne informacije, pa se tek okolnim putem doznaju one primjerice o zapošljavanju još jednog HDZ-ova člana u javnu ustanovu, te drugi potezi stranačke gradske vrhuške…

Aktualni gradonačelnik Z.Babić i njegovi suradnici trebali bi znati da je ovakvo ponašanje neprihvatljivo i izaziva sve više sumnji javnosti i da zapravo ne donosi, već odnosi političke bodove i podršku birača.

No kao da se posljednjih mjeseci sklopio nekakav “zavjet šutnje”, jedino što možemo vidjeti su sporadični protokolarni hvalospjevi, obilasci, manifestacfije TZG Kutina, koja je možda i najveći generator trošenja javnog novca , a cijela ova organizacija je prije politička nego turistička…

Kako se bliži polovica drugog mandata, tako se rađaju brojna pitanja, hoće li vlast u gradu shvatiti svoju poziciju i činjenicu da Kutina nije njihova privatna igračka i vlasništvo i početi primjerenije i transparentnije funkcionrati kako bi zadobili povjerenje, ili će nastojati i dalje djelovati kao nekakva privilegirana, zatvorena interesna skupina, kojoj ni građani, ni javno mijenje ni dobrobit zajednice nisu ni na kraj pameti?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s