FANTASTIK-SARKASTIK: (SATIRIČNO) SOTONJARA, APENJARA, HDZENJARA I KOMUNJARA….

OVAJ ČLANAK NEMA VEZE S ISTINOM, STVARNM DOGAĐAJIMA I OSOBAMA, PA VAS MOLIMO DA SE NE LJUTITE 🙂

Kada zbrojimo cijelu našu novovalnu kutinsku povijest, onu političku, naravno, nikada nismo imali jačeg gradonačelnika od današnjeg! Badava nekadašnjem stručnjaku za promet, a sada kapetanu Petrokemije, Davorogluku Žmega Begu, oh, zanijeli smo se zbog turskih kupaca, Žmegaču, novi trgovi i kolodvor, plac na rubu grada i semaforizacija, đaba, rockeru Andriji spalionice i paradajz na pogon iste, đaba obećanja svih naših političara skupa, ali Zlatko je nadmašio samoga sebe i sve svoje prethodnike.

Od HDZ-ovog narodnog čovjeka, preko pritvora, do nezavisnog ponovo uskrslog feniksa, stigao je do titule “SOTONJARE” i black metalca!??? Ova neviđena mogućnost transformacije iz krajnosti u krajnost stavlja ga uz bok sa Supermanom alias Clark Kentom, ili Batmanom, alias Bruce Waynom!

Kako je uopće došlo do ovakvih vrtoglavih promaknuća i transformacija sam Bog zna, a moguće ni njemu nije posve jasno? I dok su ostali kandidati i gradski čelnici pokušavali godinama sa svojimm gitarističkim umijećima stvoriti sebi put do pozornice, black metalac Zlacius Thuderstorm, vinuo se u nebesa mračnih visina black metala posljednjih dana i tako na top listi najvećih postao prvi!

Čak ni blijedi pokušaji vijećnika Vagnera bez duplog W, da objasni situaciju nisu mogli doći do izražaja od sveopće zaprepaštenosti širih narodnih masa Kutine , čak ni sam gradonačelnik nije uspio objasniti kako on možda zapravo i nije Gospodar Muha i majstor kamuflaže i black metalac, već više pobornik “mekšeg” motornog zvuka Iron Maidena, ili ovisno o raspoloženju Motorheada…

Sukob tame i svjetlosti, uz metal zvuk HDZ Core-a, najnovije vrste političkog doom metala , u potpunosti je zasjenio čak i oporbeni simfo rock, ili pokušaje Church Indie nota najnovijeg oporbenjaka Krpes Roberta, tradicionalni meki nastup MOST-ovca Glibe, koji je sveopći metal pokušao omekšati i izliječiti dozom The Cure-a, nije uspio, odnosno nismo ga ni čuli!

U glazbeno političko-ideološkom sukobu i njegovim odjecima, eksplozijama, te vatrometu, u potpunosti se zaboravilo na ovozemljaski život i svi problemi su postali sitni, pače, nevidljivi!

Nema više problema što nas nema, odnosno ima, ali 14% manje, ni što se ovdje proizvodi tek magla i politička demagogija, rastuća ljubav prema žestokom zvuku uz miris sumpora je nadjačala prizemne problemčiće, koji će, neki se pribojavaju ipak uskrsnuti, poput malenih zloćestim demona, ili barem goblina, nakon što prođe gungula oko metalaca i inata oko datuma održavanja koncerta koji je nekako zločesto tempiran uoči Uskrsa…

I opet je Kutina uskrsla, ali ne u svjetlu nekakvog uspjeha, već paklenim vatrama black metal sotonjara, a u pakelnom se vrtlogu našao , eto i gospodar zavrzlame i žestokog zvuka, prvi čovjek Kutine, majstor frame i metal zvuka.

Koliko god razmišljali tko bi mogao u Kutini nadjačati karizmu čovjeka koji je odletio s desna na lijevo, s istoka na zapad i nazad, do kraja svijeta i preko ruba ravne Zemlje, ne možemo vidjeti takvog… pomrsio je račune čak i vrsnim političkim računovođama, neki su naprosto nestali u strahu od siline trenutne paklene situacije u Kutini…

U Kutni se tako danas, zaslugom najnovije situacije, ni kultna Tomosova “apenjara” više tako ne naziva, već “paklenjara”, a ide i pjesma, šumskom cestom grmi paklenjara, jaše ga Sotonjara, pobjeći mu ne može ni šumska komunjara… tu onda dolazi nekoliko iznimno žestokih rifova i ubitačan ritam dvostrukih, ma što dvostrukih, trostrukih bas pedala !

U čast najnovijih događaja, pakleni žućkasti dim boje sumpora se izvio iz dimnjaka Petrokemije nakon godinu dana pauze, a turski biznismeni oprezno pristupaju poslu, znajući kako se u gradu u kojem su kupili tvornicu đubriva nalaze neki Šejtani!

Tako je to u gradu u kojemu kada nema ničega od ničega se u tili čast smućka svašta, što ne može ni mašta braće Grimm.

Zaboravljaju se svi bitni detalji, vrijeme u kojemu živimo, osjećaji većine , tradicija, vjera, tolerancija, kompromis, dogovor, međusobno uvažavanje, sve to ode taj čas ko’ mast u propast i proliveno mlijeko, sunčan dan se zacrni, pukne grom iz oblaka, narodni čovjek postane Sotonjara, apenjara, paklenjara, Baraka Sodoma i Gomora, lijevi postanu desni, desni lijevi, ravnoteža i centar se izgube i odoše kola niz brdo, ali uz žestoke rifove, gromoglasne urlike bez kočnica i uz bojne pokliče, eto Kutine do RTL Direkta i sličnih tabloidno žutih globalističkih medija…..a zaboravi se kako je vrijeme za malo ljubavi, mira, tišine i promišljanja…

No teško se oteti dojmu kako u ovom naselju malo tko više ima promišljati s čim!???

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s