HRVATSKA/KUTINA: MOGUĆE JE DA PETROKEMIJA NEĆE DOBITI OKOLIŠNU DOZVOLU

Ne prestaje natezanje oko Petrokemije, a to danas ponovo prenosi veći broj medija. Naime sve se više piše o tome kako PETROKEMIJA NEĆE DOBITI NOVU OKOLIŠNU DOZVOLU, a to prenosi i portal Večernjeg lista. Bez daljeg investiranja u postrojenja ta se dozvola ne može dobiti stav je resornog Ministarsva

Nadležni ističu kako bi bez potrebene modernizaicje , a što je uvijet za dobivanje dozvole, sve skupa bilo protuzakonito. Truski investitori su sve nervozniji, jer još nisu preuzeli Petrokemiju, a kako sada stvari stoje ishod cijele priče ponovo je neizvjesan.

“– Od nas sada investitori traže aneks ugovora po kojem bi država produljila okolišnu dozvolu ili si otvaramo mogućnost tužbe. Na to također ne možemo pristati. Nije da ne želimo da Petrokemija radi, ali bez određenih investiranja u postrojenje dozvola se ne smije produljiti – kažu nam u Ministarstvu pa otkrivaju da Turci nude otkup i preostalih dionica tvrtke kako bi postali stopostotni vlasnici, ali po cijeni koja je niža i od burzovne, kad su “u igru” ušli Ina i PPD. Hoće li prodati, ostaje na državnim tvrtkama CERP-u, NEK-u, Plinacru i Janafu, koji još drže oko 45 posto Petrokemije. A budući da okolišne dozvole neće biti, koji su scenariji za Petrokemiju?” piše danas Večernji list!

Ono što mnogoe zanima jest i mogu li se Turci povući iz svog Ugovora s PPD-om i INA-om? Iz Ministarsva kažu kako mogu. U tom slučaju dvije su varijante moguće start proizvodnje, ili potraga za novim investitorom. Iz Ministarstva također kažu kako su još tijekom studenog proišle godine zatražili tursku kompaniju Yildirim da dostave točne podatke što žele s Petrokemijom, no odgovor nije još uvijek stigao?

Prema ovome nitko nije ni vidio eventualni plan ulaganja truske kompanije u Petrokemiju, dok su u medijima najavljivali milijunska ulaganja i slično, na “papiru” nema ničega konkretnog? Jedan dio javnosti mišljenja je pak kako se Država i Minisstrava ponovo poigravaju sa sudbinom tvornice , randika, ali i turskim investitorom, dok od Države stižu informacije kako je potrebno sve uokviriti Zakonski, pa tako i postići uvjete za dobivanje potrebne , odnosno sporne okolišne dozvole…..

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s