KUTINSKI DRUŠTVENI TERMINATOR: RUGALA SE SOVA SJENICI KAKO IMA VELIKE OČI

Kad u koje vrijeme i iz kojega razloga je nestala čarolija života koji nam je pogled sumjeravao prema zvijezdama, veselio nas novi film u kinima, a proljeće okupljalo za sunčanih dana stotine mladih ispred sportske u Kutini nitko više pouzdano i ne zna.

Kako su se pune ulice ispraznile, a pune police trgovačkih centara donijele generacije nezadovoljnih ljudi. Gdje se to i u koje vrijeme dogodila prijelomnica pa su zaljubljenici u prirodu, ili sport postali ovisnici o raznoraznim gadgetima , brojačima otkucaja srca, broja koraka, potrošnje kalorija, a umjesto u nebo kako bismo procijenili vrijeme, svakih pola sata gledamo u ekrane pametnih telefona kroz meterološke aplikacije?

Da danas živimo u boljem svijetu većih mogućnosti ne možemo tvrditi, a u sretnijem svijetu ne živimo nipošto. Pokazalo se u stvarnosti kako nas tehnološka dostignuća nisu učinila sretnijima , već naprotiv , suprotno od toga.

Današnje vrijeme pokazalo je i žestoke poremećaje u sustavu vrijednosti unutar društva. Danas eto, novinar može biti lokalni verbalni nasilnik , jedna isfrustrirana, bolesna persona koja živi na društvenim mrežama i u oblaku osobne mržnje i frustracije i idealiziranju nekavih društvenih uređenja poput Jugoslavije, koja mu predstavlja metaforu osobne sreće? Danas osobe najnižnih pobuda, najgorih karakternih osobina i nikakvog općeg znanja, mogu voditi grad, biti u politici, voditi ustanove, ili sjediti na mjestu direktora javnih poduzeća..

I negdje u svm tom kaosu novog vremena, izgubio se i čovjke i nestala čovječnost, empatija prema susjedu, a mjerila vrijednosti postale su površne i nebitne stvari. Postali smo društvo kojemu se određuej kako će misliti, što će jesti , što je poželjno, a što ne, više no ikada ranije. Upravo današnje vrijeme svjedoči kako se sloboda može izgubiti i u mirnodopskom vremenu, naoko bez nekih dramatičnih zbivanja..

Kolika je dakle danas sloboda kazati javno i glasno, kako se ne slažete , ili nedaj Bože protivite nametnutim društvenim normama i narativima? Da odbijate korisitit recimo izraze “rodne ravnopravnosti”, da vidite golim očima kako neke manjinske nacionalne i druge skupine, pa i one društvene imaju veća prava od vas, od većine, da se Zakoni ne provode jednako prema svakome, da su pravosuđe, represivni organi i cijeli sustav korumpirani i politički zagađeni???

Smijete li danas kazati recimo istinu , a da to prođe bez posljedica? Jeste li se našli u situaciji gdje sustav štiti i kriminal i zloupotrebu javnih dobara i korpuciju? U Kutini takve primjere možete pronaći na svakom kutku i svakom segmentu funkcioniranja društva i politike, pa i medija? Postoji li zločin bez kazne, jesu li neke skupine i neki pojedinci iznad i izvan zakona, da da i da!

Zbog čega recimo morate tolerirati da se gradski novac ubacuje u primjerice lokalni medij moslavacki list, čiji zaposlenik, N. Blazekovic isti koristi godinama u privatne svrhe, te za svoje političke sponzore i putem stranica na društvenim mrežama vrijeđa, optužuje, ucjenjuje, kleveće, progoni, svoje sugrađane, vodi bitke protiv slobode govora, potpisuje Ugovore kao fizička osoba s raznim nekim gradskim tvrtkama usred neradnog dana, koristi opremu i prostor javnog trgovačkog društva u svoje privatne svrhe??? Apslutno svi u Kutini to vide i znaju, sureću se s neprimjerenim , primitivnim i bolesnim ponašanjem eto, jednog čovjeka koji sebe predstavlja novinarom..i ??? Je li takav iznad i izvan Zakona? Do sada je bio. Svatko se u ovo može uvjeriti, svakto može provjeriti. Dokaza za ovakve tvrdnje ima na tisuće i svakim danom imate neki novi. Tko to takvom daje za pravo određivati što je istina, a što nije, galamiti na javnim mjestima unositi se ljudima u lice, dobacivati, prijetiti, vikati??? I jeste li vidjeli nekoga osim ovog opisanog da to čini?? Sramoti li netko osim njega javno novinarski poziv takvim ponašanjem? Evo ako takvog znate, navedite ga, gdje kada i u kojim okolnostima tako nešto čini.

Kada se to dogodilo da pored tolikih tobožnjih zasluga lokalnih političara, njihove stručnosti i milijuna gardskih eura u 10 godina jedna grad veličine Kutine izgubi skoro 15% stanovništva?? I svi šute, bune se protiv “spalionice” koja ne postoji zbog straha od zagađenja , a mole se istovremeno za opstanak tvornice koja jest najveći zagađivač okoliša i postoji više od 50 godina???

Živimo u sredini u kojoj netko može doslovno što god hoće bez ikakvih sankcija , a s druge strane se ljude doslovno tjera da napuste svoju djedovinu i potraže sreću izvan ove gnjusne društvene provincijske žabokrečine u kojoj sve još uvijek zaudara na komunističku jugo propagandu, boljševizam, medije progone i “verbalni delikt”, gdje se kliče “1. maj” i gdje se veličaju crvene petokrake, a ne smije kazati kako si Hrvat, domoljub i predstavljaš većinski narod koji je ovdje POTLAČEN i kojega se VRIJEĐA, OMALOVAŽAVA NJEGOVU TRADICIJU I SLIČNO! Jer tradicija ovog kraja sigurno nisu black metal koncerti za Uskrs, niti “1 maj” i prvomajske parade, a ni nečija medijska prćija putem koje se nameće jugoslovenstvo i strah od omalovažavanja i progona , ako se misli drugačije i ne podržava partija i Tito!

Da, izgubilo se puno toga u Kutini i udaljili smo se kao i ostatak društva daleko od tla i od realnosti, živimo u lažima, plasiraju nam i nude laž , zatrovanu hranu, tuđe navike i običaje, a naše se zatire i lagano , ali sigurno gura u zaborav i čine to i oni koji sebe politički prikazuju “desnicom” i još više oni koji se smatraju “ljevicom”??? Je li tradicija Hrvatske i Moslavine “igranje kola” na Betlehemu, ili paradiranje s petokrakama po Humci? U kojemu mi to svijetu i kojoj državi živimo???

ISTINA je protiv Kutine i kutinčana??? Tako se naime to plasira. Evo primjera, “prosvjedi protiv spalionice” o kojima galami najviše kutinska politička ljevica i medijski privatni FB nasilnik nije ništa drugo no događaj i projekt s političkom pozadinom! Mada se to vidi “iz aviona”, ako tako kažete,. onda će vas lokalni mamlaz koji kruži biciklom po gradu nalik na otrcanog Kalimera s pola jajetove ljudske na glavi, okarakterizirati, kao nekoga tko je “protiv građana Kutine”???

Otkad neke malene skupine ideoloških i političkih ekstrema u Kutini to predstavljaju SVE GRAĐANE KUTINE??? I iz kojega to doba i kojeg narativa i političkih okolnosti dolazi pozivanje na jednoumlje i pravo na samo jedno mišljenje i isti stav???

U Kutini osim galame, stvarnih afera i izmišljanja afera onih koji su u istim sudjelovali kako bi spasili svoje dupe, nećete čuti od svih tih silnih ekoloških, društvenih i drugih dušebrižnika ni jednu ideju kako zaustaviti iseljavanje, kako otvoriti nova radna mjesta, a da se ista ne nalaze u kancelarijama gardske uprave i javnih firmi i ustanova rezervirana za rodbinu i političke jatake?

Prodaju vams vima već godinama svi skupa ” mu.. pod bubrege” i “nove vjetorve u leđa” i “gospodarske obnove”, a Kutina je polumrtav grad u kojemu fali ogroman broj stanovnika i kojim vlada toksična društvena atmosfera i razni partijski bukači od kojih se dio nikako ne može pomirtiti što više nerma Juge, partije i manjskine podobne klike u komitetu! No u “komitetu” na Trgu kralja Tosmislava i dlaje Kutinom drma i “komitet” i “partija” i podobna skupina povlaštenih, upravljau vašim novcem, vašim gradom, vašim nasljeđem, grade sebi dvorce, a vama pred nosom spojne ceste do velebne privatne kuće pajdaša biznismena..

Pa kada već imamo lokalne političke oporbenjake i slične koji se kunu u svoje dobre namjere onda umjesto galame zbog nepostojećeg dimnjaka i straha da se postojeći ne ugasi, što se ne pitaju zbog čega i kome spojna cesta, tko je gdje i kako izgradio u ime gradske tvrtke i grada na tuđem zemljištu pa će sada sve morati uklanjati o trošku građana, te zbog čega je inspekcija zatvorila jedno od radilišta kružnih i polukružnih makadamskim cesta i tako dalje i tako dalje?? Znate zbog čega nećete čuti pravu istinu o pravim problemima i pravim aferama u Kutini i razlozima nastanka takvih afera??? Zato jer su svi ti naši politički, medijski i gradski fejs fajteri u barem dijelu svih tih mućki i šteta i smai s rukama do laktova!

Rugala se sova sjenici da ima velike oči, moglo bi se na koncu zaključiti….ili možda ide bolje ona, neće svoj na svoga….

Živjeli

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s