KUTINA/AKTUALNO: POKUŠAVA LI NOVA UPRAVA PETROKEMIJE UKINUTI SMJENSKI RAD ČIME RAPIDNO PADAJU PLAĆE, ILI?

Neslužbeno doznajemo kako su randnici Petrokemije uznemireni navodnim novim planom novih vlasnika , odnosno turske uprave o radnom rasporedu, kojim se ukida smjenski rad? Naš izvor potvrđuje pojavu novog radnog rasporeda po kojemu bi se u Petrokemiji radilo od drugačije no do sada.

Naime neslužbeno, 14 satne radne smjene od 25. svibnja pretvorila bi se u jednosmjenski rad u vremenu od 8:30h do 16:30h DO POČETKA PROIZVODNJE. Radnici u ranijem smjenskom režimu plaše se tako gubitka radnih mjesta, no i realnog značajnog smanjenja plaća?

Strah je povećan i reakcijom iz Sindikata, gdje se radnike upozorava da bi već sutra u utorak, upravitelji tražili od radnika PG-a da potpišu nekakav dokument o upoznavanju s promjenom radnog vremena ,a kojim bi izgubili pravo na smjenski rad. Iz Sindikata su radnicima savjetovali putem porukama da za sada NE potpisuju ništa.

Savjet je radnicima da upraviteljima za sada kao razlog navedu kako im treba malo vremena da razmisle i tako ne potpišu navodni dokument.

U poruci sindikalnih vođa radnicima, stoji kako će znati točnije pozicije nakon planiranog razgovora s Upravom u četvrtak.Iz poruke čelnika sindikata EKN vidljivo je kako smatraju potpisivanje eventualne suglasnosti s promjenom radnog vremena nečim izrazito štetnim po radnike!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s