KUTINA/DRUŠTVO: ŠTO NUDI OVOGODIŠNJA MANIFESTACIJA “FESTIVAL VINA-MOSLAVINA”?

Ovogodišnja manifestacija Festival vina MoslaVina, održati će se u organizaciji TZG Kutina 29. puta. Iduće godine imamo jubilarnu 30-tu godišnjicu događaja koji prvenstveno već tri desetljeća služi promociji domaćih, autohtonih sorti vina poput Škrleta i etabliranju kutinskih vinogradara i vinara na domaćoj i svjetskoj sceni vinskih marki.

Uz turističku zajednicu Grada Kutine, suorganizator je i Udruga vinogradara i voćara Lujo Miklaužić, a pokrovitelj Grad Kutina. Ideja promicanja domaćih proizvođača i sorti grožđa danas je za posljedicu dovela do toga da imamo nekoliko šire prepoznatih vinara , ali i konkretnih proizvoda s Moslavačkog i kutinskog područja u zemlji, ali i svijetu.

Mada je Škrlet okosnica cijele kampanje koja traje, kako smo spomenuli već 3 desetljeća imamo i druga uspješna sortna vina, kako ona autohtona, tako i već poznatih sorti , a koje uspijevaju u našem kraju i moslavačkom vinogorju. Uz izložbu vina kao nukleus događaja, tu su i brojni prateći sadržaji, pa i koncerti i atraktivni sadržaji koji povezuju vina i hranu.

Ove godine sudionike izlože, odnosno sve posjetitelje manifestacije i građanstvo zabavljati će i renomirana glazbena imena domaće estarde poput Matije Cveka, i grupe Dalamtino. Manifestacija se odvija 26 i 27 svibnja u petak i subotu, na trgu dr. Franje Tuđmana uz sadržaje u Vinskom dvoru i galeriji Muzeja Moslavine.

Ono što je ove godine posebno jest činjenica da se manifestacija ne održava samo tijekom službena dva dana, već praktički cijeli svibanj, raznim zasebnim, a opet srodnim događajima , poput ocjenjivanja vina, prikupljanja uzoraka, ali i drugih, do sada je tako su tkao održane vinske radionice LADIES & WINE na kojoj su dame učile o vinskom bontonu – osnovnim pravilima uživanja u kapljici i sljedovima moslavačkih jela uz pariranje moslavačkih vina.

Uskoro će se, točnije 19. svibnja održati ENO-GASTRO radionica, u kleti OPG Romić, “Neotkrivene moslavačke priče sa stola”, tu je na istom mjestu i kušanje raznih sorti vina domaćih proizvođača imali smo događaj “DATE NIGHT ŠKRLERTA I KVARNERA” na OPG.u Trdenić u Popovačkom kraju, VINSKI PUB kviz u Kutini itd…

20. svibnja na redu je vinska biciklijada WINE & BIKE TOUR, a 27. svibnja WINE & BUS TOUR, kao dio ponude manifestacije IZLOŽBA VINA MoslaVina.

Sve informacije možete doznati i na sljedećoj poveznici:

https://www.facebook.com/turistickazajednica.gradakutine

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s