KUTINA/DOMOVINSKI RAT: NA DANAŠNJI DAN U VUKOVARU JE ODVEDEN IZ BOLNICE , TE UBIJEN I KUTINČANIN, PRIPADNIK HOS-A IVAN KRAJINOVIĆ-IĆO

Za Kutinu i kutinčane današnji 20. studeni davne 1991. godine bio je jedna od teških dana, kada se nakon pada Vukovara gubi trag mnogim civilima i braniteljima, pa tkao i pripadnicima HOS-a s područja Kutine koji su branili Vukovar. Nakon što je slomljena obrana Vukovara, 20- studenog 1991. kutinčanin Ivan Krajinović -Ićo, pipadnik HOS-a, kao ranjenik završio je u Vukovarskoj bolnici, branio je Bogdanovce, zajedno je s ostalim ranjenicima, te djelatnicima bolnice odveden je na Ovčaru, ondje je mučen, ubijen , te zakopan u masovnoj grobnici.

2001. godine nakon ekskumacije masovne grobnice, Ićo je identificiran DNA metodom , a u džepu mu je pronađen i lančić s križem, koji je predan obitelji, pokopan je u Kutini na gradskom groblju 23. lipnja 2001. godine!

Ivan Krajinović Ićo u trenutku kada je ubijen, imao je 25 godina. Ivan Krajinović rođen je 14. listopada 1966. godine u blizini Tomislavgrada, nakon tzavršenih prvih 4 razreda osnovne škole u rodnom Omolju pore Tomislavgrada, dolazi s roditeljima u Repušnicu pored Kutine, gdje završava osnovnu školu, a zaitm pohađa Srednju tehničku školu u Kutini.

Svirao je gitaru, o njemu u svojoj knjizi “58”-HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca, njegov suborac, kutinčanin Damir Markuš piše i o sjećanjima na svog suborca i sugrađanina:

“U sitnim satima kada nije bilo borbenog djelovanja, razgovarali smo o civilnom životu, o obitelji. Ićo i ja govorili smo o curama, on o Mariji, ja o Kseniji. Tako je Ićo predložio, kada se vratimo, da ćemo se oženiti, on prvi, pa ja. Na žalost, moj Ićo nije to doživio, ja jesam. U svatovima, sjetio sam se toga i zaplakao. Znam da su ljudi mislili da plačem od sreće i zadovoljstva. Ne, onda sam zaplakao zbog Iće, bile su to suze za njega.“

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s