KUTINA: UREĐENJE POUČNE STAZE “TURSKI STOL” TEŠKO 730 TISUĆA KUNA

 

Jučer je u Kutini gradonačelnik Zlatko Babić skupa sa suradnicima najavio početak radova na uređenju poučne staze “Turski stol”.

Ovo popularo šetalište i šuma između Mihanovićeve i Runjaninove ulice prema kutinskom gradskom bazenu postat će mjesto na kojemu će se urediti edukativno-rekreativna staza duljine 3 km u prostoru šume zvane Šanac-Ciglenica! Prezentaciji budućeg projekta nazočio je i voditelj UŠP Zagreb Damir Miškulin.

Staza kojom se kutinčani koriste već desetljećima još iz vremena socijalizma , a koja je nazvana po arheološkom nalazištu fortifikacijskog objekta iz doba ratova s Turcima trebala bi postati ono što je uvijek i bila, uz uređenje sadržaja i turističke značajke.

Poučna staza planira se jednim dijelom urediti na postojećnoj trasi neuređenog šumskog puta, maistream mediji ne govore o tome kako se ista koristi destljećima i djelomice jest uređena, uz naglašavanje rekreacijske , turističke i zdravstvene koristi.

Idemo sada konkretno.  Prostor oko gradskog bazena kao što je kutinčanima poznato spada pod ingerenciju Hrvatskih šuma, no sada će se staviti u turističku funkciju???

Projekt zapravo znači jezikom laika, postavljanje takozvane signalizacije (putokaza), info panelima, i slično!  Gradska TZG , jedan je od nositelja projekta….

Posebnu pozornost ćemo posvetiti drugom prilikom o tome koliko TZG Kutina stoji gradski proračun unazad zadnjih 10-tak godina, te koji su benefiti koje je ista donijela u ukupnom udjelu turističke ponude i ukupnog društvenog života grada.

Debelo je TZG “pokrivena” javnim novcem već duže vrijeme , a tako i sada. Službeni mediji kroz niz stručnih izraza najavljuju ovaj projekt , a prava stvar i srž vijesti i projekta zapravo se nalaze u sljedećih nekoliko podataka:

Nositelj ovog projekta jest Grad Kutina, stručni suradnici su TZG Kutina.  Zatim, Arhitektosnki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, RA Mrav uz Hrvatske šume kao izvođača radova.

Projekt je vrijedan 730 TISUĆA KUNA, od čega EU poljoprivredni fond za ruralni razvoj izdvaja 590 tisuća kuna, a RH 100 tisuća kuna!

Željno isčekujemo vidjeti što će se to izgraditi, urediti i staviti u funkciju na lokaciji “Turski stol” za gotovo 100 TISUĆA EURA!

Komentiraj