KUTINA/DRUGA STRANA: “SAMAČKI HOTEL” GETO NA KRAJU GRADA…..

Kompleks dotrajalih i slabo , ili nikako održavanih zgrada u Kutini u vlasništvu INA-e, mjesto je gdje godinama žive smaci, no i neke obitelji. Nije nam poznato koliko danas ondje živi osoba, no nekako nam se čini kako su ovo mjesto i ti ljudi pomalo zaboravljeni, te u nekoj vrsti geta. Svojevremeno je u samačkom živjelo 30 obitelji i 30 samaca, 46-toro djece , 10 branitelja i jedan 100 postotni invalid.

Stanar s najdužim stažom života u kutinskom samačkom hotelu bio je Silvestar Kovač koji je , bilježe lokalni mediji 2006 godine ondje živio već 34 godine.

Ovi su objekti 1990.te godine pripali INA-i, te zgrade od tada nisu održavane, ima ih ukupno 3! Danas smo svjedoci zapuštenosti prazne dvije zgrade, a bolje ne izgleda ni treća koja je još uvijek nastanjena.

2006 godine INA je drastično povećala cijene najma, na što tada stanari nisu pristajali.

Kako je živjeti danas u objektu koji je nekada davno bio u namjeni hotel, ne znamo, ali pozivamo nekog od stanara da nam pošalje fotografije i ispriča svoju priču o životu u samačkom hotelu, rado bismo takvu priču podijelili s našim čitateljima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s