KUTINSKI URBANI TRAGOVI: SDLJ-STRANKA DOBRIH LJUDI

Grupa kutinskih mladih entuzijasta vrlo širokih pogleda na svijet, a s još više uređenog talenta Kutinu su svakako činili boljim mjesto gotovo 15 godina u kontinuitetu! Poznati po svojim nesvakidašnjim performasima, ali mnogo toga drugog, izvan granica Kutine probili su se putem radio valova, interneta, te osobnim pronošenjem glasa..

Filmski uratci “Stranke dobrih Ljudi” postigli su zapaženi uspjeh i na festivalu kratkog filma  u Zagrebu (RAF), a publika pamti njihove kratke filmove poput “Limun & Naranča”, “Dvocjevka”, “Ferdinand ustaje iz Mrtvih”, “Čudesna Šuma”, te niz drugih. Članovi SDLJ, sudjelovali su i u glazbenoj kutinskoj sceni, jer ih je dio činio neobičan rock bend SKIMM (suhi kruh i malo masti), sudjelovali su u emisijama Tv Moslavine, kasnije TV Net, a danas Mreža Tv, gdje su u kooprodukciji bili glavni likovi mini serijala “Inspektor Jozo” , sudjelovali u dvije zasebne emisije o njima u serijalu “Istinite priče”.

Ivan Bulić standardni član SDLJ-a, izdao je i knjigu “Svjetleći jogurt”, neku vrst krimi romana, te režirao njihov dugometražni igrani film  “Prokletstvo krumpira”!

Uz standardne članove koji su činili okosnicu SDLJ-a, a to su bili  Ivan Bulić, Danijel Đoređević, Miroslav Kurtz, Danijela Kurtz, Josip Šomođi, Okljež (Željko) Petreković, tu je povremeno, duže, ili kraće bio čitav niz kutinskih aktivista, od kojih su mnogi danas već urbane legende kutinske alternativne, društvene i javne scene! Zaista je teško sjetiti se svih onih koji su prošli, susretali se, djelovali, ili bili tu uz SDLJ, pa se unaprijed ispričavamo.

Svojevrsni “umjetnički direktor” SDLJ, bio je Miroslav Kurtz, zahvaljujući kome se i danas čuvaju materijali i ostavština Stranke dobrih ljudi, a koji su dostupni i na društvenim mrežama, you tube-u i drugim platformama!

Na radio Moslavini u Kutini, svojedobno su imali i kontorverznu emisiju, jednostavno zvanu EMISIJA, sudjelovali su na niz kutinskih zbivanja, što organizirano, a što stihijski, kao ničim izazvani animatori i podizači veselja i atmosfere!

Postoji li SDLJ, još uvijek nikome nije jasno i tako je najbolje, no za ovu skupinu kutinskih kreativaca koji su magnetskom privlačnošću nerijetko privlačili slične sebi, nikada se ništa pouzdano ne može kazati, ni da postoje, ni da ne, osim da su dobri , sjajni..i da su Stranka dobrih ljudi,  svojevrsni kutinski Phytonovci, čije vrijeme nije određeno vremenom i prostorom, jer jamačno dolaze iz neke bolje i opuštenije dimenzije od naše svakodnevice! 

Danas kada pogledamo uratke ove kutinske skupine talenata i različitih životnih priča s istim pogledom na filozofiju trenutka, ne možemo oteti žalu za tim kreativnim vremenima, kada je Kutina bila bez suvišnih riječi, djelima koja su jednostavno nastajala spontano bila mjesto dobrih ljudi, koje je Stranka dobrih ljudi činila još sretnijim…..

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s