KUTINA: PREMINUO DRAŽEN FULJATIĆ FULJA

Dugogodišnji djelatnik kutinske javne vatrogasne postrojbe Dražen Fuljatić preminuo je nakon teške bolesti. Vječnost je odnijela još jednog iz plejade kutinskih kreativaca rođenih 70-tih godina, koji su obilježili kutinsku društvenu scenu , koje na žalost više nema. Fulja je bio gitarist kutinskog benda “Karma” koji je djelovao 90-tih godina, pa sve do konačnog prestanka aktivnog djelovanja 2004. godine. Ovaj bend je odudarao od tadašnje rock scene u Kutini, jer je svirao neku vrstu rock bluesa, dok je većina tada aktivnih bendova žanrovski pripadala pank i hard core žanru.

Karma je osim u Kutini svirala diljem Hrvatske, pa čak i susjednoj Sloveniji. svirali su u Zagrebu, Rijeci , te mnogim drugim gradovima i mjestima . Dražen Fuljatić bio je jedan od osnivača “Karme” uz Igora Tomca (vokal), Stiva Radmanovića (bubnjevi). U bendu je svirao bas Hrvoje Netopil Jimmy, a kroz godine su članovi bili i Vedran Filipović, te pokojni Dražen Bižić.

Na žalost uoči Dana Grada Kutine izgubili smo još jednog suvremenika vremena kada je kutinska glazbena i društvena scena bila na vrhuncu i prepoznata kao vrlo kvalitetna izvan granica našeg grada. Na žalost u današnje vrijeme maglama zaborava kolektivne javnosti prepušteni su mnogi kutinski stvaratelji, kreativci, od kojih mnogi na žalost nisu više s nama, a Dražen Fuljatić je eto najnovije prazno mjesto u tkanju kutinske urbane scene i grada općenito.

Podijeliti ćemo i kutinski film o rock sceni iz 2005 godine, u filmu se uz mnoge aktere kutinske rock scene pojavljuje i pokojni Dražen Fuljatić i članovi grupe Karma

izvor: Yout Tube

2 thoughts on “KUTINA: PREMINUO DRAŽEN FULJATIĆ FULJA

    • Trudimo se ispraviti nepravdu i truditi ćemo se i dalje uz pomoćsvih čitatelja, vremena koja evociramo nisu bila samo mirnija , bolja i ljepša, već i kreativnija, toplija i s puno više dobrih ljudi. LP i veliko Hvala na podršci!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s